ΔΑΕΕΒ: Δεν ηταν "καθαρά" τα εκρηκτικά "τρομοτάπερ" -Το "δίκτυο του Χρ.Ξηρού, "βλέπει" η ΕΛΑΣ

Τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό στα εκρηκτικά “τρομοτάπερ” τα οποία εντοπίσθηκαν στο σπίτι στο Λουτράκι Κορινθίας, καθώς και ευρήματα στο σπίτι κρυσφύγετο της Αναβύσσου, έχουν αξιολογηθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ. Προσδιορισμένος ρόλος των εμπλεκόμενων και η διασύνδεσή τους με κατάδικους ποινικούς και τρομοκράτες έχουν αυταπόδεικτα προκύψει από την αξιολόγηση των ευρημάτων κατά τις προανακριτικές έρευνες του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Η καταζητούμενη Αγγελική ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο Αλβανός Harie KOKA, ο “ενοικιαστής Θεοχάρης” στο οίκημα της Αναβύσσου, και ο 22χρονος ομογενής από τη Ρωσία, ο οποίος συνελήφθη (21/01) είναι τα μέλη της τρομοκρατικής “σύμπραξης” του Χριστόδουλου Ξηρού τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί στη δικογραφία για υπόθαλψη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Στην κακουργηματική ποινική δικογραφία, περιλαμβάνονται και περιφερειακοί συνεργοί και προσδιορισμένοι “πυρήνες” με διακριτούς ρόλους, στα πλαίσια της “συνέργεια” ποινικών και τρομοκρατών.

Στοιχεία τα οποία προσδιορίζουν μέλη του ευρύτερου ποινικού χώρου αλλά και περιφερειακές επαφές ατόμων που έχουν απασχολήσει άλλες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, προέκυψαν κατά την εξερεύνηση των χώρων του οικήματα στο οποίο είχε καταφύγει η ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού, στην Ανάβυσσο. Κατά την εξερεύνηση των ευρημάτων ωστόσο και στο σπίτι στο Λουτράκι Κορινθίας, κατά την ιχνιλασία των “τρομοτάπερ” καθώς και των χωρών της κατοικίας, εντοπίσθηκε υλικό, με ευθύνη προσδιορισμό σε φυσικές υποστάσεις, ατομα γνωστά τα οποία αναζητούνται.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις (22/01) της ΕΛΑΣ από τον Αρχηγο της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, εντός της ημέρας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport