ΘΣΝ: Προκλητική και χωρίς ίχνος μεταμέλειας η γιαγιά των ανήλικων Ρομά δολοφόνων του ηλικιωμένου

Η Ρομά γιαγιά των ανήλικων δολοφόνων του 87άχρονο μέσα στη μονοκατοικία όπου ζούσε στη Θεσσαλονίκη, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αξίωνε να απομακρυνθούν τα τηλεοπτικά συνεργεία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Προκλητική ήταν η στάση της 45άχρονης Ρομά, γιαγιάς των δύο ανηλίκων δολοφόνων του 87άχρονου (02/12)  κατά τη μεταγωγή της ενώπιον του Εισαγγελέα, από κοινού με τον 40άχρονο Ρομά σύντροφό της. Κατά την άφιξη της μεταγωγής από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, η 45άχρονη Ρομά αξίωνε να απομακρυνθούν τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Η 45άχρονη Ρομά όπως προέκυψε από μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει κατά την αστυνομική έρευνα η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, μαζί με το σύντροφό της ήταν “τσιλιαδόροι” ενώ τα τα ανήλικα εγγόνια της – 14χρονος και η 12 ετών αδελφή του- είχαν εισβάλλει στη μονοκατοικία του υπέργηρου άνδρα, ο οποίος κατέληξε στα βαρύτατα τραύματα από ξυλοδαρμό και πλήγματα με μαχαίρι που δέχθηκε από τα δύο Ρομά αδέλφια, για να του αποσπάσουν €250. Ενώπιων του Εισαγγελέα η 45άχρονοη Ρομά, έδειξε να μην την αγγίζουν οι κατηγορίες για συνέργεια σε ανθρωποκτονία που της απαγγέλθηκαν.

Τα δυο ανήλικα αδέλφια έχουν ήδη οδηγηθεί σε προστατευτική φύλαξη με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα ανηλίκων Θεσσαλονίκης, και δεν παρουσιάστηκαν για να τους απαγγελθούν οι διώξεις για τις πράξεις τους, λόγω ανηλικότητας .

Η 45άχρονη Ρομά και ο 40άχρονος σύντροφός της , ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την προσεχή Τρίτη (22/12), προκειμένου να παρουσιαστούν ενώπιον του Ανακριτή και να απολογηθούν, ενώ μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση .