ΘΣΝ: Ανήλικοι Ρομά δολοφόνησαν ηλικιωμένο για €250- Τσιλιαδόροι η γιαγιά και ο σύντροφός της

Οι δύο αδέλφια έφηβοι Ρομα οι δράστες στη δολοφονία του υπέργηρου άνδρα μέσα στο σπίτι του για να του αποσπάσουν χρηματικό ποσό €250 και μία αλυσίδα

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ερευνούσαν τη δολοφονία του 87χρονου, ο οποίος εντοπίσθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη (02/12) με κίνητρο των δραστών τη ληστεία.

Ο 87άχρονο ο οποίος δέχτηκε βίαια επίθεση με βαριές κακώσεις σε όλο  το σώμα, καθώς οι δυο έφηβοι Ρομά τον χτυπούσαν στο κεφάλι και στο σώμα, υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη νοσηλεία του στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, από εγκεφαλική αιμορραγία τέσσερις ημέρες αργότερα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συλλογή προανακριτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής και μαρτυρίες γειτόνων οδηγήθηκε στην εξιχνίασή της δολοφονίας του 87χρονου, και ταυτοποίηση των δραστών.

Ως δράστες συνελήφθησαν στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης όπου διέμεναν προσωρινά στη 45χρονη γιαγιά τους η οποία συμβιώνει με τον 40ετων σύντροφό της, οι δυο έφηβοι Ρομά, η 12χρονη και ο 14χρονος αδελφός της. Όπως ομολόγησαν εισέβαλλαν στη μονοκατοικία για να ληστέψουν τον ηλικιωμένο, με τη 45χρονη γιαγιά και ο σύντροφος της 40ετων σε ρόλο τσιλιαδόρων. Κατά την έρευνα κατασχέθηκε μαχαίρι που κατείχε παράνομα ο 40χρονος, και επίσης συνελήφθη καθώς και η 45χρονη συμβία του, καθώς κατασχέθηκαν στην κατοχή της δισκία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως διακριβώθηκε τα ανήλικα Ρομά αφού εισήλθαν παράνομα στην αυλή της μονοκατοικίας, έγιναν αντιληπτοί από τον 87χρονο και με χρήση σωματικής βίας και αιχμηρού αντικειμένου τον ακινητοποίησαν, και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό €250 και μία χρυσή αλυσίδα. Στη συνέχεια με τη συνδρομή της 45χρονης γιαγιά τους με του 40χρονου συντρόφου της ελέγχοντας περιμετρικά το χώρο, διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις όπως έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό το εξετάστηκε από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Η ποινική δικογραφία σε βάρος των Ρομά με τους διακριτούς ρόλους μεταξύ των ανήλικων δραστών και των συνεργών τους, διαβάστηκε στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. Καθώς οι δράστες είναι ανήλικοι, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο  καθώς αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς τους με παρέμβαση Εισαγγελέα Ανηλίκων, μεταφερθεί σε Κρατικό Ίδρυμα ανηλίκων.