ΘΣΝ: Ελεύθερη η οδηγός με εντολή Εισαγγελέα- Κρατούνται οι δυο οπαδοί

Άσκηση σε βάρος της 26άχρονης οδηγού ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερη ενώ άσκησε Πονικη Δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα στους δύο οπαδούς

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας και εγκατάλειψη άσκησε ο Εισαγγελέας στην 26άχρονη οδηγό του Mercedes, με το οποίο παρέσυρε τον 28άχρονο Βούλγαρο οπαδό ύστερα από επεισόδιο σε οπαδική συμπλοκή που προηγήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα, κατά περίπτωση.

Τα κακουργήματα βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συνέργειας στην τέλεση βαριάς σκοπούμενη βλάβη

Τα πλημμελήματα συμπλοκή, συνέργεια σε συμπλοκή, επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, φθορά ξένης περιουσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αθλητικής βίας κ.α.

Οι δυο νεαροί οπαδοί παραπέμφθηκαν σε Τακτική Ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο Εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να εξεκριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του 28αχρονου Βούλγαρου. Η δικογραφία διαχωρίστηκε από το σκέλος της υπόθεσης  σε βάρος των δύο οπαδών  του ΠΑΟΚ 24 και 26 ετών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στη βίαιη επίθεση σε βάρος των Βούλγαρων οπαδών το απόγευμα της Κυριακής (05/01-16.30) στην προέκταση της παραλιακής λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Στο Ιπποκράτειο παραμένουν σε νοσηλεία οι δύο συμπατριωτών του θύματος που διακομίστηκαν χωρίς η κατάστασή της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία.

Τις έρευνες διενεργεί η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης αθλητικής βίας Βορείου Ελλάδος, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε κι ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού εισαγγελέας πλημμελειοδικών.