ΘΣΝ: Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας έρευνα τη συμπλοκή χούλιγκανς και αναζητά την οδηγό του ΙΧΕ που παρέσυρε το Βούλγαρο οπαδό

Ενεργοποίηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στις έρευνες για τους χούλιγκανς που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή και τον προσδιορισμό της οδηγού που παρέσυρε τον 28άχρονο Βούλγαρο

Με μαρτυρίες και καταθεσεις από τους 14προσαχθέντε από το σημείο της συμπλοκής κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (05/01-16.30) καθώς και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ερευνούν την υπόθεση θανάτου του 28άχρονου οπαδού από τη Βουλγαρία.

Απο τα έως τώρα στοιχεία για το όχημα που παρέσυρε κάτω από τις ρόδες τον 28άχρονο, έχει προκύψει  οτι πρόκειται για γυναίκα η οποία οδηγούσε το Mercedes το απόγευμα της Κυριακής, επί της οδού Μαρία Κάλλας. Χωρίς να σταματήσει το όχημά της αποχώρησε από το σημείο ενώ ο 28άχρονος ανασύρθηκε νεκρός.
Για τη συμπλοκή που ειχε προηγηθεί μεταξύ οπαδών, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προχώρησε σε 14προαγωγές. Όπως έχει προκύψει κατά την αστυνομική προανάκριση  οργανωμένοι περιπου 15- 20 κρανοφόροι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν με σιδερολοστούς σε 10 μέλη του αδελφοποιημένου συλλόγου απο τη Βουλγαρία Botev Plovdiv, μεταξύ των οποίων και ο 28άχρονος, με διακριτικά του ΑΡΗ σε καφετέρια της περιοχής απέναντι από το Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Δύο από τους Βουλγάρους έπεσαν στο έδαφος τραυματισμένοι, ενώ ο 28άχρονος επιχείρησε να διαφύγει διασχίζοντας το δρόμο με τους κρανοφόρους να τον καταδιώκουν. Οι χούλιγκανς εγκλωβίζουν και επιτίθενται με βία στο Βούλγαρο οπαδό ενώ καταρρέει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, τη στιγμή που διέρχεται από το σημείο το Mercedes, με την οδηγό να αιφνιδιάζεται και χωρίς να έχει αντιδράσει, πέρασε με το όχημά της πάνω από τον 28άχρονο.

Εκτίμηση που εκφράζεται απο Αστυνομικές πηγές της Βορείου Ελλάδος, είναι ότι εντός των επόμενων ωρών η οδηγός του οχήματος και με τη δημοσιότητα της υπόθεσης θα παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές. Εκείνο που αναζητούν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εν αναμονή και της νεκροτομής από τον ιατροδικαστή, είναι να εξακριβώσουν αν ο 28άχρονος είχε υποστεί βαρύτατα τραύματα στα οποία υπέκυψε κατά την επίθεση και κατέρρευσε στο οδόστρωμα ή ο αν ο θάνατός του συνδέεται αποκλειστικά με την παράσυρσή του από το αυτοκίνητο.