ΘΣΝ: “Ηταν ατύχημα!” δηλώνουν οι δράστες της επίθεσης και ο δολοφόνος του ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου

Η Eισαγγελέας Πλημμελειοδικών άσκησε σε βάρος των τεσσάρων αδελφών ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού και κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην 4η Τακτική Ανακρίτρια

«’Ηταν ατύχημα»! η δολοφονική επίθεση κατά του 45χρονου ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών -13 και 15ετών- υποστήριξαν τα τρία αδέλφια κατά την μεταγωγή τους (24/02) στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Οι τρεις , ηλικίας 32, 20 και 17 ετών- ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη (26/02) ενώ για τον 37άχρονος αδελφός τους ο οποίος διαφεύγει, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Ο 45άχρονος ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου, κατέληξε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε από τον πρώην υπάλληλό του και τα τρία του αδέλφια, μέλη της πολύτεκνης οικογένειας με συνολικά δέκα αδέλφια. Όπως έχει προκύψει, ο 32άχρονος delivery εργαζόταν τον τελευταίο καιρό στο ταχυφαγείο του θύματος, ωστόσο μετά από ατύχημα που ισχυρίζεται ότι υπέστη σταμάτησε να εργάζεται και ο επιχειρηματίας προχώρησε σε αναγγελία απόλυσης, εξέλιξη η οποία τον ενόχλησε. Λίγες ώρες πριν τη δολοφονική επίθεση ο 32χρονος είχε επικοινωνία με το πρώην αφεντικό του και αντάλλαξαν μηνύματα μέσω κινητού.  Όπως έχει προκύψει από καταθέσεις και υλικό σε κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης, το βράδυ του Σαββάτου (22/02) μπροστά στους έντρομους πελάτες και υπαλλήλους τα τέσσερα αδέλφια  πήγαν στην επιχείρηση επί της Βασιλίσσης Όλγας στη Θεσσαλονίκη, και συνεπλάκησαν με τον 45χρονο. Με μαχαίρι που κατείχε ο 20άχρονος έπληξε τον 45άχρονο στο θώρακα και την κοιλιά και διέφυγαν τρέχοντας. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, προέκυψε ότι διατηρούν και οι τρεις ποινικό μητρώο.