ΘΣΝ: Η αναγγελία της απόλυσης στο delivery, τα αδέλφια με το ποινικό μητρώο, η επίθεση και δολοφονία του ιδιοκτήτη ταχυφαγείου

Τρία αδέλφια μεταξύ τους συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ψητοπωλείου

Η αναγγελία της απόλυσης στον 32άχρονο delivery αποδίδεται ως κίνητρο για την επίθεση και τη δολοφονία (22/02) του 45άχρονου ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου στο οποίο εργαζόταν, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, στη Θεσσαλονίκη.

Συχνά είχαν εντάσεις με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ο 32άχρονος

Όπως έχει προκύψει από καταθέσεις και υλικό σε κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης, ο 32άχρονος delivery  ύστερα από επεισόδιο που είχε με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αποχώρησε από το ψητοπωλείο και επέστρεψε μαζί με τα τρία αδέλφια του- ηλικίας 37, 20 και 17 ετών- με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Τα τέσσερα αδέλφια μπήκαν στο ψητοπωλείο κι επιτέθηκαν στον 45άχρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, μπροστά στους έντρομους πελάτες και υπαλλήλους. Με μαχαίρι που κατείχε ο 20άχρονος έπληξε τον 45άχρονο στο θώρακα και την κοιλιά και διέφυγαν τρέχοντας.

Από εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 20άχρονο στην περιοχή της Τούμπας, ενώ ο 17άχρονος συνελήφθη στην Αθήνα. Ο 32άχρονος delivery παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και συνελήφθη, ενώ αναζητείται ο 37άχρονος αδελφός τους.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, προέκυψε ότι διατηρούν και οι τρεις ποινικό μητρώο. Με περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα για επιθέσεις και κλοπές ο 32άχρονος, ενώ ο 20άχρονος αδελφός του, είχε συλληφθεί πριν από ένα μήνα – μεταξύ άλλων – ως δράστης σε 11 ταυτοποιημένες  ληστείες σε φαρμακεία της ευρύτερης περιοχής στη Θεσσαλονίκη, με τρόπο δράσης τους να διεμβολίζον τις προθήκες τους προσκρούοντας με αυτοκίνητα και παραβιάζοντας τις τζαμαρίες. Ο τέταρτος  προσδιορισμένος και από υλικό στις κάμερες της επιχείρησης αναζητείται, ενώ πρόκειται για υιοθετημένο γιο της  ίδιας οικογένειας.

Σε βάρος τους. σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία και παράβασης του Νόμου Περί όπλων.