Τέσσερις περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αν και υποψήφιος δείχνει να εποφθαλμιά τη θέση εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ με τον ίδιο να ανακοινώνει στο λογαριασμό που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα τη σύλληψη δύο ατόμων για εμπλοκή τους στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραιβαζ

Δύο άτομα συνελήφθησαν, για εμπλοκή τους στην στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ δύο ακόμη άτομα – σεσημασμένοι για εκβιασμούς, σωματικές βλάβες μεταξύ άλλων κατηγοριών- εξετάζονται ότι συμμετείχαν στη δολοφονία, για τα οποία όμως δεν έχουν προκύψει στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί κατηγορητήριο.

Αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ, προχώρησαν σε συλλήψεις δύο αδελφών -ηλικίας 40 και48ετών-σε Νίκαια και Γέρακα, δυνάμει ενταλμάτων, που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη δικογραφία, στο πλαίσιο ερευνών δύο ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση, για αυτουργία και συνέργεια στην δολοφονία του δημοσιογράφου (09/04 2021), έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Η ταυτοποίηση των δύο αδελφών, προέκυψε από εξέταση σε βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο είχαν καταγραφεί οι δύο δράστες που επέβαιναν στο γκρι σκούτερ να απομακρύνονται από το σημείο της δολοφονίας, σύμφωνα με τις Αρχές, με την κίνηση λευκού van, σε όμορη πορεία.

Το όχημα, διακριβώθηκε να έχει παρουσία στην περιοχή, τόσο την προηγούμενη ημέρα όσο και την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο οδηγός του ακολουθεί την πορεία του δικύκλου διαφυγής των δραστών, από το σημείο της φονικής ενέδρας στην λεωφόρο Ποσειδώνος, επί τής λεωφόρου Κηφισού, όπου τα δύο τροχοφόρα, στο ύψος της Νίκαιας “χάνονται” από τις κάμερες.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, ιδιοκτήτης του λευκού van είναι εκ των αδελφών, και ως επαγγελματικό είναι δηλωμένο σε εταιρεία καθαρισμών. Ο έτερος αδελφός έχει απασχολήσει σε συμμορίες «νονών» και εκβιασμών. Από την αναλύσεων δεδομένων κινητών τηλεφώνων, διαδρομές, πληροφοριακά δελτία και παρακολουθήσεις προσώπων, οι Αρχές διαρρέουν ότι η έρευνα “έκλεισε” σε τέσσερεις υπόπτους. Τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν βάση ενταλμάτων σύλληψης και δύο ακόμη προσώπων τα ονόματα των οποίων αναμένεται να κληθούν από τον Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία, σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης, γίνεται αναφορά και στην δολοφονία του 35χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Χάρη Κοντογιώργη, το Δεκέμβριο του 2021 στο Γαλάτσι, και για την οποία κατηγορείται τουλάχιστον ένας από τους τέσσερεις κατηγορούμενους.