Οι εκτιμήσεις των Αρχών για τους δύο συλληφθέντες στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ

Στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, από το Αστυνομικό Μέγαρο της Λ.Αλεξάνδρας, αναμένεται να μεταχθούν οι δύο συλληφθέντες ενώπιον της Ανακρίτριας η οποία χειρίζεται την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, τα δύο αδέλφια -ηλικίας 40 και 48 ετών-συνελήφθησαν σε Νίκαια και Νέο Βουτζά, για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ, με εντάλματα σύλληψης την Ανακρίτρια και το πρωί του Σαββάτου (29/04) πρόκειται να μεταχθούν στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Κατά την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με τις επίσημες διαρροές, φέρονται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη φονική ενέδρα του Δημοσιογράφου, ωστόσο σε ανεπίσημες πηγές αποδίδεται η εκτίμηση, ο ένας εκ των δύο αδελφών, να ήταν φυσικός αυτουργός (εκτελεστής) στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ.

Πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr, σημειώνουν ότι από το βιντεοληπτικό υλικό καμερών ασφαλείας, το οποίο εξετάσθηκε και αναλύθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ο σωματότυπος του 40χρονου προσομοιάζει με τη σωματοδομή του εκτελεστή στη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Σε βάρος του 40χρονου συλληφθέντα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εκβιασμούς το 2016 και δολοφονία, ενώ φέρεται να ανήκε στην ομάδα του «σαμπρέλα» ή «καράφλα» ή «Νταίζη», ο οποίος είχε δολοφονηθεί στο Παλαιό Φάληρο. Ο ίδιος φέρεται ως ιδιοκτήτης τεσσάρων πρατηρίων καυσίμων στην Αττική, ενώ διατηρεί επιχείρηση με ενοικιαζόμενα οχήματα στη Σαντορίνη. Ποινικό Μητρώο φέρεται να διατηρεί και 48χρονος αδερφός του, ο οποίος έχει εμπλακεί σε ληστεία. Σύμφωνα με τις Αρχές, και οι δύο φέρονται να έχουν εμπλοκή στη δολοφονία του 35χρονου πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη ή «Ντέρτι Χάρι» το 2021 στο Γαλάτσι.

Ανεπίσημη διαρροή από την ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει ότι μετά τη δολοφονία ο εκτελεστής αποβιβάστηκε από το μικρού κυβισμού δίκυκλο, και επιβιβάστηκε στο λευκό van το οποίο ανήκε σε εταιρεία καθαρισμού, ιδιοκτησίας της συζύγου του 48χρονου συλληφθέντος, με έδρα τη Νίκαια. Από περιοίκους στη γειτονιά του δημοσιογράφου, φέρονται να περιέγραψαν ότι είχαν δει και την προηγούμενη της δολοφονίας ημέρα στην περιοχή.

Κατά την εξέταση του σήματος των κινητών τηλεφώνων των δύο αδελφών, προκύπτει να ήταν απενεργοποιημένα την ώρα της δολοφονίας, ενώ ενεργοποιήθηκαν πέντε έως δέκα  λεπτά από το τελευταίο σημείο που έχει καταγραφεί σε κίνηση το van, από κάμερες στην περιοχή της  Νίκαιας. Κατά την έρευνα, δεν προέκυψαν στοιχεία για το μικρού κυβισμού δίκυκλο, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διαρροής, δεν προκύπτει να απασχολεί ως κλεμμένο, εξετάζεται να είχαν αλλάξει πινακίδες, και το ενδεχόμενο να ανήκε σε άτομο από τον ευρύτερο κοινωνικό τους περίγυρο.