Δύο συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Με ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε σε  δύο συλλήψεις για τη  δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δημοσιοποίησε δύο συλλήψεις από την ΕΛΑΣ για την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού συντάκτη – δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβαζ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του NantiaReport.gr, πρόκειται για δύο αδέλφια τα στοιχεία των οποίων είχαν προκύψει στο αρχικό στάδιο της έρευνα των αστυνομικών όταν έλαβαν το βιντοληπτικό υλικό στη διαδρομή διαφυγής των δραστών της δολοφονίας με δίκυκλο. Στην ανάλυση της εικόνας, είχε προκύψει η παρουσία ως συνοδευτικό ενός van το οποίο εκτιμήθηκε ότι παρείχε κάλυψη στους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας. Οι δύο συλληφθέντες είναι οι ιδιοκτήτες του οχήματος που έχει καταγραφεί και κρίθηκε τώρα, χρονικά η στιγμή για τη σύλληψη και την ανακοίνωσή της από τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΛΑΣ, στο λογαριασμό που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα .

Για την υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.

Η ανάρτηση του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΛΑΣ, αναφέρει,  «Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο (09/04 2021), ενώ είχε επιστρέψει από τον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργαζόταν. Οι δύο δολοφόνοι, εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου, όταν είδαν το δημοσιογράφο να έχει αποβιβαστεί από το όχημά του. Τον προσέγγισαν με γκρί σκούτερ και τον πυροβόλησαν με σιγαστήρα από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 13 φορές με πιστόλι τον εννέα χιλιοστών. Το θύμα δέχθηκε δέκα βλήματα στον θώρακα, το κεφάλι και τα χέρια, και υπέκυψε στο σημείο .