«Τελικά ο συνδικαλιστής γλίτωσε το αυτόφωρο, γιατί ο Υπουργός δεν έδωσε εντολή στο twitter;»

Διερωτάται ο εα Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ, για την «”ασυδοσία” των συνδικαλιστών και την «αδράνεια» των Ηγεσιών Δημόσιας Τάξης»

Παραθέτει σε κείμενο γνώμης, ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Νίκος Μπλάνης*, «Διαβάσαμε την είδηση: «Αναζητείται συνδικαλιστής του ΣΕΦΕΑΑ στα όρια του αυτοφώρου μετά από μήνυση Ειδικού Φρουρού (Ε.Φ.), για παράβαση καθήκοντος, απειλή κατά της ζωής του και εξύβριση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα έγιναν έξω από τα γραφεία του ΣΕΦΕΑΑ, όταν συναντήθηκαν ο Ε.Φ. με τον συνδικαλιστή και ρωτήθηκε ο τελευταίος σχετικά με υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα, που έχει στην κατοχή του, ενώ βρίσκεται εκτός υπηρεσίας (σ.σ. μήπως για να προλαβαίνει τα παραθυράκια των καναλιών, προκειμένου να εκθέτει τις επιχειρησιακές, ανακριτικές και επί παντός του επιστητού αναλύσεις του;). Έξαλλος ο συνδικαλιστής επιτέθηκε στον Ε.Φ. λεκτικά λέγοντάς του «θα σε σκοτώσω», ενώ κινήθηκε προς το μέρος του για να τον χτυπήσει».

Θυμίζουμε ότι, στο άρθρο μας με τίτλο «Παράνομη και σκανδαλώδης χρήση οχημάτων από εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη της ΕΛΑΣ» (Μάιος 2022), είχαμε τονίσει, ότι την ώρα, που τα Τμήματα δεινοπαθούν από την έλλειψη προσωπικού και μέσων και υπάρχει ανάγκη και του τελευταίου αστυνομικού, ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις αστυνόμευσης, παρατηρείται σκανδαλώδης χρήση αυτοκινήτων και διάθεση προσωπικού για άλλους σκοπούς. Και δε μιλούσαμε για τις περιπτώσεις εκτέλεσης υπηρεσίας με διαταγή πορείας-δελτίο κίνησης, αλλά για καταχρηστική χρήση (εκτός υπηρεσίας) από το εν ενεργεία (και εν αποστρατεία) προσωπικό, που δεν υπηρετούν την ασφάλεια των πολιτών, αλλά αυτή ιδιωτικών συμφερόντων.

Επίσης στο άρθρο μας με τίτλο «Ακολουθήστε την Υπουργό Παιδείας και κόψτε τις συνδικαλιστικές άδειες στην ΕΛΑΣ!!!» (Οκτώβριος 2022), αναφερθήκαμε και στην καταχρηστική (αν όχι παράνομη) πλήρη απαλλαγή από τα καθήκοντά τους των συνδικαλιστών αστυνομικών, καθ΄υπέρβαση των προβλεπόμενων με τον ιδρυτικό νόμο (άρθρο 30Α παρ.8 του ν. 1264/1982, όπως προστέθηκε με άρθρο 1 ν.2265/1994) ειδικών αδειών απουσίας. Και αυτό, μήπως για να μπορούν κάποιοι (παραβιάζοντας την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας των άρθρων 4 π.δ.538/1989 και 29 παρ.3 Συντ.) να κατεβαίνουν στις πολιτικές κομματικές εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις, ποστάροντας selfies και προσθέτοντας «κομματικά ένσημα» στο βιογραφικό τους, νομίζοντας-θεωρώντας, ότι κάνουν έτσι την … «κοινωνική επανάστασή» τους;;; Ακόμη μπορεί να απολαμβάνουν «παροχές», ενώ δεν ασκούν καθήκοντα ενεργού υπηρεσίας;;;

Το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει με ενάργεια τόσο το πρόβλημα της αντικανονικής και παράνομης χρήσης δημόσιας περιουσίας, όσο και εκείνο της πλήρους απουσίας από την υπηρεσία των συνδικαλιστών αστυνομικών. Ταυτόχρονα φανερώνει και το έλλειμμα ελέγχου και αντιμετώπισης του ζητήματος από τις Ηγεσίες Δημόσιας Τάξης, που εξαντλούνται μόνο στο θεαθήναι και στα τιτιβίσματα στο twitter (που έγινε και αντικείμενο γελοιογραφίας)!!! Τελικά ο συνδικαλιστής γλίτωσε το αυτόφωρο (δεν συνελήφθη), γιατί ο Υπουργός δεν έδωσε σχετική εντολή μέσω twitter;»

_______________________________

* Νίκος Μπλάνης, Αντιστράτηγος εα, επίτιμος Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού Α.Ε.Α./Υ.Δ.Τ., Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών