Τελετή παράδοσης παραλαβής για το Δημόσιας Τάξης

Ύστερα από την παραλαβή του Υπουργείου Εσωτερικών, παράδοση παραλαβή και γισ τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη)

image

Με καθυστέρηση σχεδόν μιας και πλέον ώρας η τελετή παράδοσης παραλαβής του-πρώην- Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη – είχε προγραμματισθεί για 12.30 (28/01)- παρουσία Ανωτερων και Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.
Η καθυστέρηση οφείλεται στην απόφαση-της τελευταίας στιγμής- του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών Νίκος Βούτση, να παραστεί στην τελετή ανάληψης καθηκόντων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση.
image

Παρουσία και του προϊσταμένου της ΕΥΠ, αν και οι αρμοδιότητες της Υπηρεσίας έχουν απευθείας αναφορά στον Πρωθυπουργό στην νέο οργανόγραμμα της νέας κυβέρνησης.

image
“Εμείς δε στείλαμε τα ΜΑΤ, στις καθαρίστριες, αλλά άοπλες Γυναίκες Αστυνομικούς” ανέφερε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, κατά τον απολογισμό του για τους 8 μήνες θητείας του. “Συλλάβαμε τρομοκράτες, πήραμε τα εύσημα απ’ όλους- την κοινωνία τη διεθνή κοινότητα-, αλλά όχι από την Αξιωματική Αντιπολίτευση σημερινή κυβέρνηση” τόνισε με νόημα και αιχμή, ο Βασίλης Κικίλιας.
image

“Να ανοίξει σελίδα, να αναβαθμιστεί ο ρόλος ” ανέφερε ο Νίκος Βούτσης κατά την εισήγησή του, γαι τα Σώματα Ασφαλείας, “εμείς, δεν ήρθαμε έχοντας κανενός είδους ίχνος αντιδικίας ή ρεβανσισμού απέναντι στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφάλειας ” σημείωσε με νόημα. “Στόχος μας, η κοινωνική σωτηρία της χώρας, σε αυτή τη στιγμή” ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.
Στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού παρέπεμψε ο Νίκος Βούτσης, ενώ διευκρίνισε ότι ο “αφοπλισμός” αφορά το ισχύον από το ’96 Νομικό Πλαίσιο για τις Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης, που ούτως ή άλλως δεν οπλοφορούν “.

image

“Ελευθερία Εμπιστοσύνη και Ασφάλεια. Τουλάχιστον, δεν υπάρχει λόγος να το προσπαθήσουμε”; ανέφερε ο επερχόμενος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γ.Πανούσης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport