Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους οι οχτώ δράστες της εισβολής και επίθεσης σε βάρος του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ (29/10) Δημήτρη Μπουραντώνη, εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr τουλάχιστον οι τρεις δράστες του τάγματος εφόδου στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Δημήτρη Μπουραντώνη είχαν ταυτοποιηθεί από την δεύτερη ημέρα μετά την επίθεση. Δυο τουλάχιστον εκ των οχτώ δραστών, επτά άνδρες και μια γυναίκα, αποδίδονται στον “σκληρό πυρήνα” του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ για άλλους δύο εκφράζονται εκτιμήσεις ότι κινούνται στις “παρυφές”, μεταξύ των οποίων έξι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, ηλικίας από 20 έως 26 ετών, οι οποίοι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν απασχολήσει και πάλι στο παρελθόν με συμμετοχή σε επεισόδια και στο κίνημα υπέρ των καταλήψεων, ενώ συμμετείχαν στις δύο καταλήψεις στις Πρυτανείες του Πολυτεχνείου και της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου. Αδιευκρίνιστο ωστόσο παραμένει γιατί υπήρξε καθυστέρηση δύο μηνών μέχρι να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη.

Οι δράστες του τάγματος εφόδου παραπέμφθηκαν με τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού. Ωστόσο με δεδομένο ότι το τάγμα εφόδου της επίθεσης είχαν προσδιοριστεί 10 με 11 ταραξίες, οι έρευνες από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων δραστών.

Το τάγμα εφόδου της επίθεσης και των αδικημάτων που διαπράχθηκαν στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (29/10) είχαν επικηρυχθεί με ΚΥΑ για το πόσο των €100.000
Η προκαταρκτική υποβλήθηκε στην Εισαγγελία και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση και έχουν κληθεί σε απολογία οι κατηγορούμενοι, ενώ αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, των υπολοίπων ταυτοποιημένων δραστών .