ΑΣΟΕΕ: Τάγμα εφόδου αντιεξουσιαστών καθήλωσε τον Πρύτανη και του φόρεσαν πλακατ με σύνθημα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» (φωτο)

Στην καταδρομική εισβολή τάγματος εφόδου, αντιεξουσιαστές ακινητοποίησαν τον Πρύτανη του Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο γραφείο του και του φόρεσαν πλακάτ

Όμηρος στα χέρια του τάγματος εφόδου των κουκουλοφόρων του αντιεξουσιαστικού χώρου, κατά την εισβολή (29/10-11.30) στο γραφείο του, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι φασίστες με τις μαύρες κουκούλες, αφού ακινητοποίησαν τον Πανεπιστημιακό, με φραστικές απειλές και ύβρεις για να τον εξευτελίσουν του φόρεσαν στο λαιμό πλακάτ με το σύνθημα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Φωτογραφικό στιγμιότυπο  και κείμενο ανάληψης ευθύνης με την υπογραφή “Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης”, ανήρτησαν σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, στον οποίο κατά καιρούς έχουν στοχοποιήσει  από Πανεπιστημιακούς, Δικαστικούς, Αστυνομικούς, Δημοσιογράφους και όλους όσους εκφράζουν απόψεις ευνομίας, Δημοκρατίας και Τάξης. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν, «.. επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ. (..) εκμεταλλευόμενος την “ακαδημαϊκή αυθεντία” του φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Είναι ο ίδιος που αποτελεί κομμάτι μιας συντηρητικής ακαδημαϊκής κοινότητας που οραματίζεται έναν εξευρωπαισμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων (..) Η επιλογή της προσωπικής στοχοποίησης ανθρώπων που από τον θεσμικό τους ρόλο- αξίωμα διεκπεραιώνουν τα σχέδια της εκάστοτε κρατικής πολιτικής και των κατασταλτικών σχεδιασμών που περιλαμβάνουν, αποτελεί κομμάτι μιας μαχητικής στρατηγικής υπεράσπισης των καταλήψεων συνιστά πρόκληση διαρκούς πολιτικού κόστους με την κάλυψη χαμένου εδάφους στο πεδίο του κοινωνικού ανταγωνισμού με κατεύθυνση την ανατροπή των εις βάρος μας πολιτικών-κοινωνικών συσχετισμών. Επιπλέον συνιστά και προσωπικό κόστος για συγκεκριμένα πρόσωπα με συγκεκριμένες ευθύνες ώστε ένα κομμάτι της ανασφάλειας που σπέρνουν να επιστρέφει σε αυτούς.. (..) είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων.. »

Οι αντιεξουσιαστές, κατά την παραμονή τους στο χώρο της Πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, προκάλεσαν βανδαλισμούς αναγράφοντας συνθήματα στους τοίχους και φθορές σε έπιπλα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αποχώρησαν αλαλάζοντας συνθήματα και τράπηκαν σε φυγή.

«Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.