Ταυτοποίηση από την Κρατική για το τάγμα εφόδου των αντιεξουσιαστών, στην εισβολή στην ΑΣΟΕΕ και τη διαπόμπευση του Πρύτανη

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ανατέθηκε προκαταρκτική στην Κρατική Ασφάλεια, για κακουργήματα και πλημμελήματα από τα μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης»

Τρία άτομα εκ των οποίων μία γυναίκα, έχουν ταυτοποιηθεί και σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία συμμετείχαν στην εισβολή στην Πρυτανεία (29/10) και την διαπόμπευση του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, μέσα στο γραφείο του .

Στο πλαίσιο της Αστυνομικής έρευνας, περισσότεροι από 10 ύποπτοι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχουν προσδιοριστεί ως μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης», προερχόμενοι ως διαχειριστές στις καταλήψεις «Βανκούβερ», «GARE», της «Λέλλας Καραγιάννη» και της «Ματρόζου» στο Κουκάκι. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξετάζονται επίσης επαφές με πέντε φοιτητές στον ευρύτερο χώρο ως “αλληλέγγυοι”, οι οποίοι σχετίζονται όπως έχει προκύψει σύμφωνα με ενδείξεις με το τάγμα εφόρου .

Έρευνα στα δύο δωμάτια του υπογείου της ΑΣΟΕΕ υπό κατάληψη του “χώρου”

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση προχώρησαν σε επικήρυξη των δραστών με €100.000, για στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στο τάγμα εφόδου που εισέβαλε στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Από την Κρατική Ασφάλεια, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία, για κακουργήματα και πλημμελήματα για τα μέλη του τάγματος εφόδου με τις κουκούλες, ενώ οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν έρθει σε επικοινωνία με τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να δώσει κατάθεση. Είναι η πρώτη φορά που ασκείται αυτεπάγγελτη δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, με την ποινική αντιμετώπιση να αποτιμάται ως αποκατάσταση στης ευνομίας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, στις όποιες προθέσεις και απόπειρες αντίστοιχων ενεργειών από το «χώρο».