Κατασκοπεία Ρόδος: Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι δύο κατάσκοποι στον Κορυδαλλό

Υπο αυξημένα μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού ο γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο και ο πρώην μάγειρας πλοίου, οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Στις επόμενες 15 ημέρες θα υποβληθούν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς αξιολόγηση όλα τα πειστήρια από τον έλεγχο των κατασχεθέντων και στους δύο κατηγορούμενους. Στην οικία του 35χρονου κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένα usb, μια φωτογραφική μηχανή και 4 laptop ενώ στον 52χρονο έχουν κατασχεθεί δύο κινητά τηλέφωνα.

Ενώ εκκρεμεί και η άρση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας των κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων αλλά και η άρση του ψηφιακού περιεχομένου των ψηφιακών πειστηρίων σε cloud servers. Στο μεταξύ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα διαλαμβανόμενα στα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν εις βάρος τους, καθώς επισημαίνεται ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για αμφότερους. Σε ό,τι αφορά τον 52χρονο επισημαίνουν την εξαρχής ομολογία του και τις αντιφάσεις και λογικές ανακολουθίες στις οποίες υπέπεσε στην προσπάθειά του να την ανατρέψει. Τονίζεται ότι τα αποδιδόμενα στους κατηγορούμενους κακουργήματα τελέσθηκαν κατ’ εξακολούθηση και πλήττουν την αμυντική ικανότητα της χώρας θέτοντας σε κίνδυνο την εδαφική της ακεραιότητα.

Ειδική αναφορά γίνεται και στην προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων αλλά και ότι απο κοινού διατηρούν επαφές με πρόσωπα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας που απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και ως εκ τούτου υφίσταται κίνδυνος να καταφύγουν στην Τουρκία, αλλά και να στρατολογήσουν νέα άτομα ώστε να αναπτύξουν αντίστοιχη παράνομη δράση ή ακόμα και να επαναλάβουν οι ίδιοι τις πράξεις αυτές! Η κ. Ανακρίτρια σημειώνει μάλιστα ότι δεν θεωρείται ούτε ο περιοριστικός όρος του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση ικανός για τον περιορισμό τους διότι η εγκληματική δράση έλαβε χώρα με τη χρήση μέσων τηλεπικοινωνίας και παρίσταται απολύτως επιβεβλημένη η προσωρινή τους κράτηση.

_____________________

* dimokratiki.gr