Ηράκλειο: Συλλήψεις στο μνημόσυνο του δολοφονημένου Γιώργου Φουντούλη- Στα επεισόδια με ΜΑΤ τραυματίσθηκε η θεία του (video)

Στο κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο του Γιώργου Φουντούλη εφτά χρόνια από τη δολοφονία του μαζί με το φίλο του Μανώλη Καπελώνη

Σε 10 συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, σε ένταση που προκλήθηκε έξω από το Κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου όπου είχε προγραμματισθεί το ετήσιο μνημόσυνο από την οικογένειά του Γιώργου Φουντούλη. Φίλοι των δύο νεαρών οι οποίοι είχα δολοφονηθεί- περίπου 50 άτομα – μετέβησαν μεμονωμένα στο χώρο για να παραστούν στο μνημόσυνο. Στο χώρο, είχαν αναπτυχθεί από νωρίς Αστυνομικές δυνάμεις σε αποτροπή επεισοδίων και προχώρησαν σε προσαγωγές, 10 ατόμων οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις και σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά παράβαση της διάταξης σε εφαρμογή των περιορισμών εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κατά την προσαγωγή των νεαρών από τους Αστυνομικούς, επικράτησε ένταση από τα ΜΑΤ και σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, η θεία του Γιώργου Φουντούλη τραυματίσθηκε ενώ χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο. Το μνημόσυνο τελέστηκε ενώ στην περιοχή παρέμειναν μέχρι την αποχώρηση όσων παραβρέθηκαν, έντονη αστυνομική παρουσία, όπως διακρίνεται και στο βιντεοληπτικό υλικό.

Από τη ΔΑΒΑ είχε ανακοινωθεί (31/10) απαγόρευση συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο, για λόγους «επαπειλούμενου σοβαρού κινδύνου διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκληματών» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο σκεπτικό της απόφασης .

Η συγκέντρωση στην Λ.Ηρακλείου 420 στο σημείο που έχει στηθεί το μνημείο για τα θύματα- Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, και η πορεία προς το Νεκροταφείο του Ηρακλείου, αναβλήθηκαν.
Την ίδια ώρα στον ΗΣΑΠ  της Ν.Ιωνίας , για να ματαιώσουν το μνημόσυνο, είχαν προαναγγείλει αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές  στη πλατεία του Αγίου Αντρέα στο Γαλάτσι. Στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί από νωρίς Αστυνομικές δυνάμεις σε αποτροπή επεισοδίων και προχώρησαν σε προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις .

Το χρονικό της δολοφονίας του Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, στο Νέο Ηράκλειο

Ήταν 19.05 ακριβώς το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου του 2013. Έξω από τα γραφεία της ΤΟ της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, δυο άνδρες κατευθύνονται προς την παρέα νεαρών που συζητούν. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ο άνδρας με το ελαφρύ “κράτημα” στο βάδισμά του, βγάζει όπλο και πυροβολεί τους νεαρούς.

Νεκροί από τα πυρά ο Γιώργος Φουντούλης , 22 και ο Μανώλης Καπελώνης, 27 μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ τραυματίζεται βαρύτητα ο Αλέξανδρος Γέροντας κι ένας ακόμα νεαρός γλιτώνει καθώς προλαβαίνει να μπει στο κτήριο που βρισκόταν πίσω του. Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης διέφυγαν και έκτοτε αναζητούνται, χωρίς ωστόσο να έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους.

Το 2014 η οικογένεια του Μανώλη Καπελώνη, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη χρήση της εικόνας και του ονόματός του σε οτιδήποτε εκδήλωση.

Οι δράστες  έχουν επικηρυχθεί για €1.000.000 . Η δολοφονία των δύο νεαρών, Γιώργου Φουντούλη , 22 και Μανώλη Καπελώνη, 27 και η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Αλέξανδρου Γέροντα, παραμένουν ανεξιχνίαστη υπόθεση για την Αστυνομία.