Τα Σέρβικα “μαύρα” όπλα με τις “πατέντες” και την τροποποίηση στο κοντάκι με .. μεντεσέδες

Εξαιρετικό ενδιαφέρον για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο έχουν τα όπλα κατασχέθηκαν στο τζιπ που επέβαιναν ο Μιχαηλίδης, η σύντροφός του και η Αθανασοπούλου

Στις φωτογραφίες διακρίνονται Σέρβικα όπλα, από το Zastava m84 Scorpion, και το πολεμικό τυφέκιο Zastava m70 , το πιστόλι Zastava cz99, το αντίγραφο του του CZ 99) Sig Sauer p226, γεγονός που αποτελεί σημείο έρευνας για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο προκειμένου να εντοπίσουν το “δίαυλο” που χρησιμοποίησαν για την προμήθεια του πολεμικού υλικού οι συλληφθέντες και τα ασύλληπτα μέλη της ομάδας . Ένα σημείο που δεν πέρασε επίσης “απαρατήρητο” ήταν η τροποποίηση με”πατέντα” που είχαν προσαρμόσει στο κοντάκι του πολεμικού τυφεκίου .

Η “προσθήκη” που παραπέμπει σε .. κράτημα ρακέτας παραλίας, στηριγμένη με μεντεσέ και βίδες, αμφίβολο αν θα άντεχε κραδασμούς σε περίπτωση που υπήρχε χρήση του, και δε δίπλωνε με τις βολίδες του όπλου να ακολουθούν πορεία εκτός “στόχου”. Με την τροποποίηση που είχαν κάνει για κεκαλυμμένη μεταφορά και χρήση αποκλειστικά λόγω της ισχύος κατά την πυροδότηση της βολίδας παρά για σταθερή σκόπευση και βολή σε ότι αφορά τη χρηστικότητα του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΕΕΒ, στην κατοχή των τριών κατασχέθηκαν “πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο Γιάννης Μιχαηλίδης, αυτόματο υποπολυβόλο, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη και κατείχε η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, πολεμικό τυφέκιο kalachnikov, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη, τέσσερις γεμιστήρες καθώς και πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων”.

Από την Αντιτρομοκρατική οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε κατάσχεση του οπλισμού που βρέθηκε να κατέχουν ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος” η 26άχρονη σύντροφός του, οδηγός του τζιπ και η “νταντά” των τρομοκρατών, στην στοχευμένη επιχείρηση (26/1-09.40) επί της Αγίου Ιωάννου στο ύψος του Υμηττού, στην Αγία Παρασκευή.

«Είμαστε τυχεροί που δεν έπεσαν σε τυχαίο έλεγχο», σημείωνε Αξιωματικός της ΕΛΑΣ αναφορικά με τις συλλήψεις καθώς όπως διαπιστώθηκε στο αυτόματο υποπολυβόλο, στο πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, και στα δύο πιστόλια που κατείχαν ο 32χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης και η 28χρονη Κωσταντίνα Αθανασοπούλου έφεραν σφαίρα στη θαλάμη.