Συνελήφθη ο “τοξοβολος του Συντάγματος” και η σύνδεσμος της Πόλα Ρούπα

Στη σύλληψη τριών αναζητούμενων προχώρησε η Αντιτρομοκρατική, με τους αστυνομικούς της Ειδικής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ να βρίσκεται μπροστά σε παλιούς “γνώριμούς” τους

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (29/01-09.40) στην οδό Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή,  ο 32άχρονος Γιάννης Μιχαηλίδης, δραπέτης των Φυλακών Τίρυνθας, επονομαζόμενος “Τοξοβόλος τού Συντάγματος”.

Το 2006 είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007  είχε συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές. Το Φεβρουάριο του 2011, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, σήκωσε .. τόξο του εναντίον των ΜΑΤ, μπροστά από τη Βουλή. Του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Στα τέλη του ίδιου έτους εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, για συμμετοχή του με την τρομοκρατική Οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Τον Φεβρουάριο του 2013, ήταν μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων- Νίκου Ρωμανού, και Δημήτρη Πολίτη και Ανδρεας Δημήτρης Μπουρζούκος- στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

(απο αριστερά πάνω) Δημήτρης Πολίτης Γιάννης Μιχαηλίδης (αριστερά κάτω) Ανδρέας Δημήτρης Μπουρζούκος, Νίκος Ρωμανός κατά τη σύλληψή τους στο Βελβεντό Κοζάνης

Από τα ευρήματα στο πλαίσιο έρευνας διαπιστώθηκε ότι μαζί με το Θεόφιλο Μαυρόπουλο – κρατείται στις φυλακές της Τίρυνθας – εμπλέκονται σε αιματηρή συμπλοκή στην Πεύκη τον Μάιο του 2011, όταν σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο είχαν ανοίξει πυρ κατά πληρώματος της ΕΛ.ΑΣ., τραυματίζοντας ελαφρά το ένστολο προσωπικό καθώς έφεραν αλεξίσφαιρα.

Καταφέρνει- τότε- να διαφύγει, με το περιπολικό των αστυνομικών. Το 2015 καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης 13 έτη κάθειρξη για την ένοπλη συμπλοκή, εξέτιε την ποινή στις Αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, από τις οποίες και απέδρασε (07/06 2019).

Η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, 26 από την προηγούμενη σύλληψη της από τη ΔΑΕΕΒ

Μαζί ο 32άχρονος Γιάννης Μιχαηλίδης, η 26άχρονη σεσημασμένη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, είχε φυλακιστεί κατηγορούμενη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Ήταν η “μπέιμπι σιτερ” για το νήπιο της καταδίκου τρομοκράτη Πόλας Ρούπα και ως συνεργός της, συμμετείχε στο σχέδιο απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές.  Στις 20 Ιουνίου κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η δίκη της, μετά τη λήξη του 18άμηνου είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τους οποίους και παραβίασε καθώς διέκοψε την παρουσία της στο Αστυνομικό Τμήμα. Μαζί τους συνελήφθη και η 26αχρονη, η οποία φέρεται φίλη του Μιχαηλίδη.

Οι τρεις συλληφθέντες επέβαιναν σε αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό- Kalashnikov, Uzi και δύο πιστόλια – με σφαίρα στη θαλάμη (έτοιμα για χρήση σε περίπτωση “εμπλοκής) τα οποία κατασχέθηκαν ως πειστήρια.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αντιτρομοκρατική.