Τα κλεμμένα τζιπ στο ερευνητικό πεδίο της Αντιτρομοκρατικής και η “απειρία” τους “έδωσε” στην Αντιτρομοκρατική

Τα βαριάς κατασκευής τζιπ που είχαν “αδυναμία” οι συλληφθέντες, οι “παραλείψεις” στα αντίμετρα παρακολούθησης και εργαστηριακά ευρήματα κατέδειξαν τους συλληφθέντες στην Αντιτρομοκρατική που υπό το φόβο “τυφλού” χτυπήματος προχώρησαν στην επιχείρηση της Αγίας Παρασκευής

Το τζιπ στο οποίο επέβαινα οι τρεις συλληφθέντες από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο το πρωί της Τετάρτης (29/01-09.40) στην Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού στην Αγία Παρασκευή, διαπιστώθηκε ότι απασχολεί ως κλεμμένο από τα ξημερώματα στις 26 προς 27 Ιανουαρίου 2020 από την περιοχή του Χολαργού. Η έρευνα για τα “κλεμμένα τζιπ” του συγκεκριμένου τύπου, είχε ξεκινήσει μετά την ταυτοποίηση του “Τοξοβόλου” στη ληστεία στην Ερυμάνθεια Αχαΐας στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, ακολούθησε η “συνάντηση” αστυνομικού του ΑΤ Ζαγκλιβερίου στην Αρναία Χαλκιδικής στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη. Το τζιπ στη ληστεία εντοπίσθηκε και όπως προέκυψε από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια οι δράστες είχαν ..απολυμάνει από κάθε ίχνος αποτυπώματος και γενετικού υλικού το όχημα διαφυγής τους. Στην περίπτωση της Χαλκιδικής, το τζιπ εντοπίσθηκε σε γκρεμό στο Μπράλο και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στο εσωτερικό του ταυτοποίησαν στο τιμόνι DNA του «Τοξοβόλου» . Σε συνδυασμό με την απόφασή του να επιλέξει να δραπετεύσει από τις Φυλακές της Τίρυνθας, όπου παρέμενε έγκλειστος,  σχεδόν ένα χρόνο πριν την αποφυλάκισή του, οδήγησαν στην εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα ήταν στο πεδίο έρευνας για την Αντιτρομοκρατική.

Το τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, είχε τεθεί υπό διακριτική επιτήρηση από τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου μετά την κλοπή του, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι το εντόπισαν στην περιοχή του Βύρωνα και εξακρίβωσαν την παρουσία της 26άχρονης συντρόφου του «Τοξοβόλου». Το πρωί της Τετάρτης (29/01) δύο παλαιοί γνώριμοι της Αντιτρομοκρατικής και η 26άχρονη, στη θέση του οδηγού, επιβιβάστηκαν στο συγκεκριμένο τζιπ. Η ομάδα της Αντιτρομοκρατικής,  ακολούθησαν την κίνηση του οχήματος από το Βύρωνα, μέσω Καισαριανής, διέσχισαν τον περιφερειακό Υμηττού όπου κάνουν στάση μισής ώρας, και αλλάζουν πινακίδες κυκλοφορίας με παραποιημένες οι οποίες αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου και χρώματος όχημα. Όπως διαπίστωσαν οι Αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τρεις συλληφθέντες, ήταν παραδρόμους, ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο εντοπισμού τους από Αστυνομικό έλεγχο καθώς επίσης και για να αποφύγουν της κάμερες που είναι εγκατεστημένες.

Οι τρεις συνεχίζουν την πορεία τους, και κινούνται έως τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Λόγω σημείου, οι επικεφαλής της επιχείρησης έλαβαν την απόφαση να προχωρήσουν στη σύλληψη των τριών, αιφνιδιάζοντάς τους.  Συμβατικό-«ταξί» οι Αστυνομικοί ανέκοψαν την πορεία της 26άχρονης οδηγού, όχημα χωρίς διακριτικά που ακολουθούσε “έκλεισε” την πίσω πλευρά του τζιπ ενώ κλειστό φορτηγάκι και μοτοσυκλετιστές που ακολουθούσαν σε παράλληλη πορεία, προσέγγισαν πλευρικά. Ένοπλοι Αστυνομικοί, αποβιβάστηκαν έσπασαν το πίσω τζάμι του τζιπ αιφνιδιάζοντας και ακινητοποίησαν τους επιβαίνοντες πριν οι δύο ένοπλοι- Γιάννης Μιχαηλίδης και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου- προλάβουν να αντιδράσουν με ριπές από τα όπλα που κατείχαν με τα όπλα τους να φέρουν σφαίρα στη θαλάμη κολλημένα πάνω τους.

 

Αν και δεν έχουν προκύψει τα σχέδιά των τριών συλληφθέντων στους οποίου έχουν απαγγελθεί από τον Εισαγγελέα δέκα διώξεις για τέσσερα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα, ως πιθανό σενάριο το οποίο εξετάζεται από το αντιτρομοκρατικό επιτελείο είναι οι τρεις συλληφθέντες να ήταν σε διαδικασία «μεταφοράς» σημείου θέσης τους. Εξετάζεται να προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα ενδεχομένως στην επαρχία για την ενίσχυση του «επαναστατικού ταμείου» ώστε να αναβαθμίσουν το οπλοστάσιό τους, πριν προχωρούσαν σε συγκροτημένη ένοπλη δράση, με δύο τουλάχιστον συνεργούς τους, χωρίς κανένας να έχει διευκρινιστεί ο ακριβής χώρος και χρόνος της ενέργειας. Όπως αναφέρουν στο NantiaReport.gr το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής περιμένει την Εισαγγελική Διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων των τριών, καθώς εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχαν ενοικιάσει διαμέρισμα στο οποίο θα μετέφεραν τον οπλισμό ενδεχομένως και να τους ανέμεναν συνεργοί τους και αναζητούν τις μισθωμένες γιάφκες και τα «καταλύματα» της νεάς οργάνωσης.