Τα ευτράπελα των ελέγχων και τα.. ερωτικά προβλήματα, στην εποχή του κορωνοϊού (φωτο)

Οι απαγορεύσεις προκαλούν προβλήματα στις καθημερινές συνήθεις, ενώ πάντα οι παραβάτες έβρισκαν σε κάποιες περιπτώσεις ευφάνταστες δικαιολογίες μπροστά στον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ

Η καθημερινές μας- μέχρι πριν μια εβδομάδα συνήθειες και το τελευταίο 24άωρο έχουν ανατραπεί. Καλούμαστε να συνηθίσουμε παροδικά μια νέα “κανονικότητα” ωστόσο κάποιοι εκφράζουν την “αντίσταση τους” με λίγο πιο ..  ευρηματικούς τρόπους.

Με ανάρτηση ενός μεγάλου πανό στη αερογέφυρα της Λ.Πέτρου Ράλλη, το μεσημέρι της Τρίτης (24/03) κάποιος έσπευσε να εκφράσει την μέσα του φωνή αντίστασης στα αισθήματά του, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις και τις στενές επαφές στην εποχή του .. κορωνοϊού.  «Γαμώ τον κοροναϊό, θέλω να σε δω» γράφει το πανό και η εικόνα έγινε viral στα social media.

Στην θέα ενός μπλόκου της ΕΛ.ΑΣ κάποιοι οδηγοί, πάντα έβρισκαν ευφάνταστες δικαιολογίες για να αποφύγουν τον έλεγχο ή και το πρόστιμο της παράβασης. Στην ίδια κατάσταση έχουν βρεθεί από εχθές (23/03-06.00) αρκετοί Αστυνομικοί οι οποίοι συμμετέχουν στα κλιμάκια ελέγχουν για τις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών ενώ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε περιοχή της Αττικής, κατά την πρώτη ημέρα των ελέγχων (23/03-06.00) ένας από τους τέσσερις παραβάτες, εντοπίσθηκε να περιφέρεται ασκόπως σε απόσταση 6χλμ από την μόνιμη διαμονή του, και σε ερώτηση των Αστυνομικών για το λόγο της παρουσίας του στην περιοχή, ανταποκρίθηκε, “ήρθα, να πάρω τον αέρα μου!” και τελικά πήρε.. το πρόστιμο των #€150! Πρόστιμο επιδόθηκε και σε οδηγό, στο όχημα του οποίου επέβαιναν τρία ενήλικα άτομα, ενώ κανένας δεν έφερε οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας στην κατοχή του.

Σε μία άλλη περίπτωση πολίτης είχε αποστείλει μήνυμα για “κατ εξαίρεση μετακίνηση” -6 – για αθλητική δραστηριότητα, ωστόσο εντοπίσθηκε από κλιμάκιο ελέγχου ..  20 χιλιόμετρα μακριά από τη δήλωση διαμονής του, παραλαμβάνοντας το ανάλογο πρόστιμο. Ενώ και οδηγός ο οποίος έφερε χειρόγραφη δήλωση για “κατ εξαίρεση μετακίνηση” -2 – για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, εντοπίστηκε 60 χιλιόμετρα μακριά από τη δήλωση μόνιμης διαμονής του και του επιβλήθηκε πρόστιμο.

Για άσκοπη μετακίνηση επιβλήθηκε το πρωί της Τρίτης (24/03) το πρώτο πρόστιμο των #€150 στο Δήμο Μεγαρέων σε Ρομά δημότη της περιοχής, καθώς εντοπίσθηκε να κυκλοφορεί ασκόπως χωρίς να φέρει την απαραίτητη άδεια για “κατ’ εξαίρεση μετακίνηση”.

Στη Χίο, δύο πρόστιμα βεβαιώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα (23/03-06.00) των ελέγχων, ενας εκ των παραβατών είχε βγει για τη βόλτα του. Ωστόσο όταν είδε τους Αστυνομικούς, πήρε το κινητό του και απέστειλε SMS στο 13033 ελάχιστα πριν τον σταματήσουν για έλεγχο. Η απάντηση από το σύστημα ωστόσο ήρθε ενώ ήταν σε εξέλιξη ο έλεγχος και έτσι του επιβλήθηκε το πρόστιμο των #€150.

Στη Θεσσαλονίκη μία γυναίκα υποστήριξε ότι έκανε .. τζόκινγκ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ωστόσο στον έλεγχο που ακολούθησε, προέκυψε ότι δεν έχε μαζί της κανένα έγγραφο ούτε τη σχετική άδεια για “κατ’ εξαίρεση μετακίνηση”. Όπως υποστήριξε είχε έτοιμα όλα τα δικαιολογητικά αλλά τα ξέχασε στο σπίτι και επιφυλάχθηκε να υποβάλλει ένσταση, όπως άλλωστε προβλέπεται.

Κατά τη δεύτερη ημέρα εφαρμογής της απαγόρευσης (24/03) έως τις 13.00 το μεσημέρι από τα τοπικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, είχαν επιδοθεί 16 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις σε πολίτες, εκ των οποίων 10 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στους Γαργαλιάνους, καθώς επίσης σε 5 πεζούς και οδηγούς στην Κυπαρισσία ενώ πρόστιμο από το ΑΤ Τριφυλίας επιβλήθηκε και σε οδηγό στα Φιλιατρά.

Συνολικά την πρώτη ημέρα (23/03-06.00) εφαρμογής του μέτρου της  απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 164 πολίτες, εκ των οποίων 57 στην Αττική βεβαιώθηκαν πρόστιμα καθώς διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τος σχετικούς περιορισμούς όπως έχουν ανακοινωθεί.