Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα των #€150 (φωτο)

Κυκλοφορούσαν ασκόπως στο δρόμο και  χωρίς να διαθέτουν το απαραίτητο έγγραφο για “κατ εξαίρεση μετακίνηση”

Αν και η πρώτη μέρα εφαρμογής απαγόρευσης της κυκλοφορίας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα από τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ για τους πολίτες, έχουν εντοπισθεί περιπτώσεις ατόμων να περιφέρονται … ασκόπως και χωρίς την απαραίτητη έγγραφη εξουσιοδότηση για “κατ εξαίρεση μετακίνηση”.

“Ήρθα Χαϊδάρι να πάρω τον αέρα μου” απάντηση σε ερώτηση Αστυνομικού για την παρουσία του στην περιοχή καθώς πρόκειται για κάτοικο άλλου Δήμου της Αττικής, παραλαμβάνοντας την κλήση των #€150 όπως προβλέπεται για όσους επιμένουν σε “ανυπακοή” στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Οι άλλοι τρείς Ρομα, στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκαν επίσης να έχουν παραβιάσει τις σχετικές διατάξεις απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι πολίτες παραλαμβάνουν τα διοικητικά πρόστιμα σε μπλοκάκια της Τροχαίας, ως.. “παραβάτες”

Παραβάσεις έχουν επίσης βεβαιωθεί στη  Χίο και τη Λέσβο. Στη Χίο, οι δύο πολίτες κατελήφθησαν ο ένας πεζός και ο έτερος με  αυτοκίνητο να κινούνται ασκόπως,  χωρίς να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα ή ηλεκτρονική έγκριση μέσω SMS, ενώ δεν έφεραν προφυλάξεις παρά τις συστάσεις των ειδικών. Ένας ακόμη οδηγός εντοπίστηκε στην Μυτιλήνη να κυκλοφορεί ασκόπως με το αυτοκίνητό του, χωρίς επίσης να φέρει την απαραίτητη “κατ εξαίρεση μετακίνηση”.