Σύρος: Προφυλάκιση άκουσε ο Διοικητής του ΑΤ Ίου, μετά την απολογία του

Απόφαση να τεθεί υπό κράτηση αποφάσισαν ο Ανακριτής και Εισαγγελέας, για το Διοικητή του τμήματος Ιητών (τέως Ίου) μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του

Μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/09), ο Υπαστυνόμος της ΕΛΑΣ, Κ.Λ, ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε ως Διοικητής στο ΑΤ Ιητών (τέως Ίου), επιχειρηματολογούσε επί του κατηγορητηρίου που τον βαρύνει, για χρηματισμό και διαφθορά, χωρίς οι ισχυρισμοί του να πείσουν τους Δικαστές.

Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται, με μαρτυρίες επιχειρηματιών για τον Αξιωματικό της ΕΛΑΣ, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ενώ παράλληλα αναμένεται το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς μεταξύ των ευρημάτων στην κατ οίκον έρευνα, εντοπίσθηκε κλειδί θυρίδας την οποία διατηρεί ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Είχε προηγηθεί καταγγελία ιδιοκτήτριας νυχτερινού κέντρου, ότι ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της ζητούσε €30.000, μέσω κοινού τους γνωστού από τον κατασκευαστικό κλάδο- ο οποίος επίσης συνελήφθη – για να μην ενεργούνται έλεγχοι και βεβαιώνονται πρόστιμα στην επιχείρηση. Η επιμονή του Αστυνόμου Κ.Λ ήταν έντονη όπως αναφέρεται στην καταγγελία, και οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου και τον κατήγγειλε.