Άμφισσα: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο πατροκτόνος- Ερειστικός και με εξάρσεις, κατά την παραμονή του στο Τμήμα Ασφαλείας

Με νομικό συμπαραστάτη τον οποίο του εξασφάλισε ο αδελφός του, ο πατροκτόνος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Άμφισσας για να απολογηθεί ως καθ ομολογίαν δράστης στη δολοφονία του πατέρα του

Οδηγήθηκε συνοδεία Αστυνομικών της Ασφάλειας Άμφισσας (26/09) ενώπιον του Ανακριτή, συνοδεία του νομικού του συμπαραστάτη, ωστόσο ζήτησε να λάβει προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Πέμτης (28/09-10.30) ο 38χρονος γυμναστής, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία του πατέρα του, καταφέροντάς του χτυπήματα με πέτρα στο κεφάλι.

«Τον σκότωσα με μια πέτρα στο κεφάλι», ανέφερε ο 38χρονος στην προανακριτική του απολογία. Απόμακρος και ερειστικός όταν αισθάνεται να πιέζεται, αποπροσανατολισμένος και με ασθενή επιχειρηματολογία, παραμένει κρατούμενος στο ΤΑ Άμφισσας, μετά την ομολογία του, ως δράστης  της δολοφονίας.

Σε ερώτηση Αστυνομικού της Υπηρεσίας, “Γιατί σκότωσες τον πατέρα σου;” φέρεται να υποστήριξε, “Γιατί θα με σκότωνε εκείνος”. Στην επιμονή του ενστόλου, να αιτιολογήσει την πράξη του, “Γιατί θα σε σκότωνε ο πατέρας σου;” η απάντησή του 38χρονου, ήταν απόλυτη, “Γιατί έτσι… Θα με σκότωνε”.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το έγκλημα προσδιορίζεται τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ημέρες πριν την ανεύρεση του πτώματος του 68χρονου, και αποκαλύφθηκε έξι ημέρες μετά την εξαφάνιση πατέρα και γιου, κατά την επιστροφή τους στην Άρτα, από το Νοσοκομείο της Λαμίας όπου είχε νοσηλευτεί ο 38χρονος, μετά από τροχαίο ατύχημα. Η σύζυγος και μητέρα της οικογένειας, που τους περίμενε στην Άρτα, ανησύχησε καθώς είχε χάσει επικοινωνία και επαφή με το σύζυγό της, ενώ είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά σχεδόν πριν δύο ώρες.

Ο καθ’ ομολογίαν πατροκτόνος εντοπίστηκε σε στάνη και λίγο αργότερα υπέδειξε στους Αστυνομικούς, το σημείο που είχε εγκαταλείψει βαρύτατα τραυματισμένο τον πατέρα του, στον οποίο κατάφερε πλήγματα με πέτρα στο κεφάλι. Το σώμα του 68χρονου εντοπίσθηκε σε αγροτικό δρόμο, 150 μέτρα από την Εθνική Οδό Αντιρρίου– Ιτέας, με βαρύ κάταγμα στο κρανίο και σε κακή κατάσταση, καθώς στην ορεινή περιοχή υπάρχουν άγρια ζώα.

Τον 38χρονο είχε δει κτηνοτρόφος της περιοχής με αιματηρά ίχνη στα χέρια και στο σώμα του μέσα στο αυτοκίνητό του, τέσσερις ημέρες νωρίτερα και το πρωί της Τρίτης (26/09) τον εντόπισε άλλος κτηνοτρόφος να κρύβεται στη στάνη του, στα βουνά της Φωκίδας  και ενημέρωσε την ΕΛΑΣ.

Ο 38χρονος γυμναστής σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, ήταν αναστατωμένος και έδειχνε αποπροσανατολισμένος, ζητούσε φαγητό και νερό από τον βοσκό. Σε ερώτηση πώς βρέθηκε στην περιοχή, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε βγει για ορειβασία.

Για τα ακριβή αίτια θανάτου του 68χρονου αναμένεται η ολοκλήρωση της νεκροτομής, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον 38χρονο, καθώς από το οικογενειακό περιβάλλον υπάρχουν αναφορές για προβλήματα συμπεριφοράς τα οποία είχαν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.