ΕΑΚΜ: “Κάθαρση εδώ και τώρα χωρίς αστερίσκους”

Με αφορμή τις συλλήψεις Αξιωματικών και τα φαινόμενο διαφθοράς εντός του Σώματος η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση και διαχωρίζει της θέση της

Αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΑΚΜ, «Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιστατικά διαφθοράς, με συλλήψεις και σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος Αστυνομικών και δη Αξιωματικών, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

– Η Ένωσή μας για άλλη μια φορά τονίζει, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι τάσσεται υπέρ της κάθαρσης στο Σώμα το οποίο τιμούμε και υπηρετούμε καθημερινά, επιζητώντας την κάθαρση σε όλα τα επίπεδα.

– Τα κρούσματα αυτά διαφθοράς, αποτελούν τροχοπέδη στις διεκδικήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του αστυνομικού προσωπικού, καθώς η δράση των επίορκων αστυνομικών αμαυρώνει τη συνολική εικόνα του Σώματος, έναντι του σκληρά εργαζόμενου προσωπικού της.

– Η παρουσίαση των αστυνομικών ως διεφθαρμένων (στο σύνολό τους) έχει ως επακόλουθο τη δημιουργία εμποδίων, μεταξύ άλλων, στην ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων, όπως π.χ. η ωριαία νυχτερινή αποζημίωση των σκληρά εργαζόμενων αστυνομικών, η οποία είναι καθηλωμένη στο αστείο ποσό των μόλις 2,80 ευρώ κ.α.

– Συνεπώς, η κάθαρση στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας κρίνεται επιβεβλημένη, πόσο μάλλον την παρούσα χρονική στιγμή.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους κάθε προσπάθεια κάθαρσης, προς επίρρωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνίας και ανάδειξης του πραγματικά δύσκολου κι πολλές φορές επίπονου έργου των συναδέλφων μας».