Συνοδός Υπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης ένας εκ των εμπλεκόμενων στο επεισόδιο με πολίτη

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Επισήμων, προέκυψαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων στο επεισόδιο με πολίτη

Ένας από τους δύο συνοδούς επισήμου, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr ο οποίος διακρίνεται να έχει ενεργό συμμετοχή στο επεισόδιο με άσκηση βίας σε βάρος πολίτη- σύμφωνα με την καταγγελία του ηγετικού στελέχους της αναρχικής συλλογικότητας – το μεσημέρι της Δευτέρας (27/04-12.30) στη συμβολή της Μιχαλακοπούλου με την οδό Ξενίας, βρισκόταν στη συνοδεία Υπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο.

Όπως έχει προκύψει από τη εσωτερική έρευνα,  το δίκυκλο μεγάλου κυβισμού με τα led μπλε φώτα από τον αριθμό κυκλοφορίας προκύπτει ως “ακαταχώρητο”, ωστόσο ανήκει στη Διεύθυνση Επισήμων με υπηρεσιακή διάθεση στη συνοδεία επισήμου. Με καθυστέρηση πλέον των 24 ωρών, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει ότι ενεργείται έρευνα από το Εσωτερικών Υποθέσεων, για την εμπλοκή Αστυνομικών με πολίτη, όπως έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό. Τα στοιχεία του επισήμου, όπως διατυπώνεται από υπηρεσιακές πηγές, είναι πεδίο έρευνας και η ταυτότητα των συνοδών του καθώς προκύπτουν ενδείξεις για διάθεση με παροχής υπηρεσιών εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας. Από το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ εξετάζονται και τα πραγματικά γεγονότα του επεισοδίου – όπως έχει μερικών καταγραφεί στο επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό- με τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται να έχουν ήδη ταυτοποιηθεί καθώς και αν οι Αστυνομικοί, δικαιολογούν την παρουσία τους ως συνοδούς επισήμου, και την εξέλιξη του περιστατικού .

Με δεδομένα το χρόνο και το χώρο του συμβάντος , στη συμβολή της Μιχαλακοπούλου με την οδό Ξενίας, το μεσημέρι της Δευτέρας (27/04-12.30) , και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και μέσα, δίκυκλο συνοδευτικό επισήμου και πολίτη ο οποίος κινείται με δίκυκλο , είναι τα μόνα ασφαλή. Σύμφωνα με την καταγγελία του ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα, οι αναβάτες του συνοδευτικού δικύκλου σε επίσημο, ακινητοποίησαν το υπηρεσιακό δίκυκλο και επιτέθηκαν στον πολίτη , απορρίπτοντας το δίκυκλό του επίσης στο οδόστρωμα, με τους συνοδούς να του επιτίθενται και να του απευθύνονται με ύβρεις καθώς και σε όποιον πολίτη επιχείρησε να παρέμβει , έχουν τεθεί στο πεδίο έρευνας.

Τις τελευταίες 24ώρες που διακινείται το βιντεοληπτικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όσο δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά “σκιες” καλύπτουν την υπόθεση και αφήνει περιθώρια για εκτιμήσεις μομφής σε βάρος του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ και της ηγεσίας της.