Συνελήφθησαν τρεις Σωφρονιστικοί των Φυλακών Κορίνθου, για συνδρομή σε απόδραση κρατουμένου

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν τρεις Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Καταστήματος Κράτησης καθώς προέκυψε ότι παρείχαν συνδρομή σε απόδραση κρατουμένου

Συνελήφθησαν (18/11) από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας δυνάμει ενταλμάτων, τρεις Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι του Καταστήματος Κράτησης της  Κορίνθου, για «δωροληψία υπαλλήλου» . Όπως προέκυψε από την έρευνα, παρείχαν συνδρομή στην απόδραση του 45χρονου κρατουμένου, Δημήτρης Παπαδημητρόπουλου, ο οποίος είχε αποδράσει το μεσημέρι της Πέμπτης (13/11), ενώ συμμετείχε σε συνεργείο επισκευών στο θυρωρείο του Σωφρονιστικού Καταστήματος, πάτησε το μπουτόν, άνοιξε την πόρτα και αποχώρησε από την πύλη του Καταστήματος Κράτησης.

Με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ συνελήφθη (15/11) ο 45χρονος καταδικασμένος σε πολυετή ποινή κάθειρξης, σε διαμέρισμα με εκμίσθωση AirBnB στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στην Καλλιθέα, όπου είχε καταφύγει με την οικογένειά του.

Ο 45χρονος με καταγωγή τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, εξέτιε ποινή κάθειρξης 45 ετών και 8μηνων για απάτες, υπεξαίρεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κατά τη σύλληψή του, τον Απρίλιο του 2018 σε ανταλλαγή πυροβολισμών κατάφερε να διαφύγει, και το Φεβρουάριο του 2020, η ΕΚΑΜ τον τραυμάτισε μετά από ένοπλη συμπλοκή και συνελήφθη.