Τα κομάντα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απέκτησαν έδρα σε σύγχρονες εγκαταστάσεις

Εγκαίνια των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με συμμετοχή ελικοπτέρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με δύο ασκήσεις- επιδείξεις (18/11) εξουδετέρωση πειρατείας σε λεωφορείο και ελεγχόμενη εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ανέδειξαν το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ανταπόκριση που διαθέτουν, σε  μία εντυπωσιακή και υψηλού επιπέδου παρουσίαση.

Το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας στεγάζεται πλέον σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Με την έκδοση του Κανονισμού ΚΕΑ και την ολοκλήρωση ενός Σχολείου Ειδικών Αποστολών – και την οργάνωση ενός ακόμη ΣΕΑΛΣ – ενισχύεται η επιχειρησιακή ανταπόκριση των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Σώματος.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Παναγιώτης Τσιάνος, μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε, «Το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας στεγάζεται πλέον σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Παρακολουθήσαμε μία εντυπωσιακή και υψηλού επιπέδου επίδειξη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών/ΛΣ του Κ.Λ. Πειραιά. Είμαστε υπερήφανοι για αυτούς τους συναδέλφους, οι οποίοι αξίζουν στήριξη και περαιτέρω ενίσχυση. Έχουν γίνει θετικά βήματα όπως είναι η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, η έκδοση του Κανονισμού ΚΕΑ και η ολοκλήρωση ενός Σχολείου Ειδικών Αποστολών και ήδη έχουμε ζητήσει την έναρξη ενός ακόμη ΣΕΑΛΣ και θα πιέσουμε να προχωρήσουν σύντομα οι διαδικασίες ολοκλήρωσής του»

Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στο λιμένα Πειραιά, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Πρόεδρος του ΟΛΠ Yu Zeng Gang, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Α’ Υ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Νικόλαος Ισάκογλου, ο Β’ Υ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.