Καλλιθέα: Συνελήφθη ο δραπέτης Φυλακών Κορίνθου σε επιχείρηση της ΕΚΑΜ

Με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ συνελήφθη ο 45χρονος καταδικασμένος σε πολυετή ποινή κάθειρξης, για τον οποίο είχαν εκδοθεί αναζητήσεις ως δραπέτης των Φυλακών Κορίνθου

Σε διαμέρισμα με εκμίσθωση AirBnB στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στην Καλλιθέα, ειχε καταφύγει ο 45χρονος δραπέτης με την οικογένειά του, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε συντονισμένη επιχείρηση των ΕΚΑΜ συνελήφθη (15/11) .

Σε αναζητήσεις του Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος, είχαν ενημερωθεί οι Αστυνομικές Υπηρεσίες μετά την απόδρασή του από τις Φυλακές Κορίνθου, το μεσημέρι της Πέμπτης (13/11), ενώ συμμετείχε σε συνεργείο επισκευών στο θυρωρείο του Σωφρονιστικού Καταστήματος, εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, πάτησε το μπουτόν, άνοιξε την πόρτα και αποχώρησε από την πύλη του Καταστήματος Κράτησης. Οι Σωφρονιστικοι Υπάλληλοι αντιλήφθηκαν την απόδραση του κρατουμένου κι ενημερώθηκε η Δ.Α. Κορινθίας, και με μπλόκα αναζητούσαν το όχημα διαφυγής του δραπέτη. Ο Σωφρονιστικός υπάλληλος του θυρωρείου και ο Αρχιφύλακας βάρδιας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης, συνελήφθησαν.

Ο 45χρονος με καταγωγή τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, εξέτιε ποινή κάθειρξης 45 ετών και 8μηνων για απάτες, υπεξαίρεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κατά τη σύλληψή του, τον Απρίλιο του 2018 σε ανταλλαγή πυροβολισμών κατάφερε να διαφύγει, και το Φεβρουάριο του 2020, η ΕΚΑΜ τον τραυμάτισε μετά από ένοπλη συμπλοκή και συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.