Αμυγδαλή, Αγιάς: Εντοπίστηκε νεκρός δίπλα στα συντρίμμια του πτητικού μέσου, ο αγνοούμενος πιλότος

Στις αναζητήσεις έρευνας και διάσωσης, ομάδα εντόπισε νεκρό τον πιλότο μετά τα συντρίμμια του πτητικού μέσου ιδιοκατασκευή το στίγμα του οποίοι είχε χαθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας

Εντοπίστηκε νεκρός (18/11-16.30) ο 62χρονος Σταύρος Τσιγάλογου, σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από τα συντρίμμια του πτητικού μέσου ιδιοκατασκευή που είχε εντοπίσει νωρίτερα το ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης της Πολεμικής Αεροπορίας, σε πλαγιά βουνού, κοντά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Κουκουράβα, Άνω Αμυγδαλής, Αγιάς Λάρισας.
Το πτητικό μέσο ιδιοκατασκευή, είχε χαθεί από το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (18/11-14.30) με πιλότο τον 62χρονο Σταύρο Τσιγάλογλου, κοντά στην Άνω Αμυγδαλή στην περιοχή του Μαυροβουνίου Λάρισας. Κατά την ώρα ενεργοποίησης του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. όπως αναφέρουν πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr, στην περιοχή επικρατούσαν συνθήκες ομίχλης και δεν επέτρεπε ορατότητα στα 150μέτρα.  Σύμφωνα με τη δήλωση εξαφάνισης, ο 62χρονος είχε ταξιδέψει με την ιδιοκατασκευή πτητικό μέσο  από την Δράμα προκειμένου να συμμετάσχει στον Κλασικό Μαραθώνιο το περασμένο Σαββατοκύριακο (13-14/11). Πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr, αναφέρουν ότι ενώ ο 62χρονςο άνδρας, συμμετείχε στο Μαραθώνιο, είχε δύο λιποθυμικά επεισόδια και κλήθηκε να τον παραλάβει το ΕΚΑΒ, ωστόσο ο ίδιος δήλωσε άρνηση μεταφοράς σε Νοσοκομείο. Ο ίδιος ανέφερε ότι ένιωσε μούδιασμα στα δάχτυλα του χεριού του, και του συνέστησαν να μην ταξιδέψει, ωστόσο αποφάσισε να επιστρέψει στη Δράμα με την ιδιοκατασκευή πτητικό μέσο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (15/11-12.45) ο 62χρονος κάτοχος πτητικού μέσου ιδιοκατασκευής Σταύρος Τσιγάλογλου, απογειώθηκε από την αερολέσχη της Θήβας, με προορισμό τη Δράμα, χωρίς ωστόσο – όπως αναφέρουν πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr – να έχει δηλώσει σχέδιο πτήσης. Το τελευταίο στίμα του κινητού του τηλεφώνου εντοπίζεται (15/11-14.00) στην περιοχή Χάλκη, έξω από τη Λάρισα. Φίλος του ανέφερε ότι τον κάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας (15/11) ο Σταύρος Τσιγάλογλου, ωστόσο δεν απάντησε, καθώς είχε σε εξέλιξη άλλη κλήση, όταν στη συνέχεια προχώρησε σε επανάκληση, ο 62χρονος δεν ανταποκρίθηκε, ενώ και οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις του έμειναν αναπάντητες.

Ηλικιωμένος ανέφερε ότι είχε δει την επίμαχη ώρα, στις παράλιες περιοχές του Αχιλλείου Λάρισας, την πτητική ιδιοκατασκευή, ενώ από την περιοχή των Καναλίων Μαγνησίας, υπάρχουν πληροφορίες για κρότο ο οποίος ακούστηκε στην περιοχή.