Συνελήφθη ο Μένανδρος Φουρθιώτης- Μετάγεται στον Κορυδαλλό με άρση της υφ’ όρων απόλυσης που είχε λάβει

Για παραβίαση περιοριστικών όρων, συνελήφθη ο παρουσιαστής Μένανδρος Φουρθιώτης, καθώς η υπόθεσή του παραπέμφθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο μετά δήλωση αδυναμίας του να τηρήσει του Περιοριστικού Όρους που του είχαν τεθεί στην υφ’ όρων απόλυση που είχε λάβει

Σε εκτέλεση εντάλματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, συνελήφθη (15/02-11.50) ο υπόδικος Μένανδρος Φουρθιώτης, ο οποίος είχε λάβει θετική εισήγηση στο αίτημα που είχε υποβάλλει ο συνήγορός του, και είχε εκδοθεί απόφαση αποφυλάκισής του (05/10 2021) με επιβολή Περιοριστικών Όρων, εγγυοδοσία €30.000, παρουσία του τρεις φορές στο Τμήμα Ασφαλείας της δηλωμένης διαμονής του, απαγόρευση εξόδου από τη Χώρα, καθώς επίσης την απαγόρευση εμφάνισης και παρουσίασης τηλεοπτικών προγραμμάτων, που επιβάλλεται για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με πηγή ενημέρωσης του NantiaReport.gr ο Μένανδρος Φουρθιώτης, με επιστολή του ως υπόδικος, τις προηγούμενες ημέρες, δήλωνε αδυναμία επικαλούμενος “δυσκινησία” λόγω της χειρουργικής επέμβασης στο ισχίο που είχε υποβληθεί, να παρίσταται στο προβλεπόμενο “παρόν” στο Αστυνομικό Τμήμα, όπως του είχε επιβληθεί από τους Περιοριστικούς Όρους. Σε υποστήριξη των ισχυρισμών του, στην επιστολή του ο υπόδικος, συμπεριελάμβανε και ιατρική γνωμάτευση, του θεράποντα ιατρού που τον παρακολουθούσε.

Ο Εισαγγελέας που ενημερώθηκε, εισήγαγε αυτεπάγγελτα στο Δικαστικό Συμβούλιο το θέμα και εκδόθηκε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελιοδικ για άρση της απόφασης υφ’ όρων απόλυσής του και αντικατάστασης των Περιοριστικών Όρων που του είχαν επιβληθεί λόγω παραβίασης, με απόφαση εγκλεισμού. Με ένταλμα το οποίο εκδόθηκε στα στοιχεία του Μένανδρου Φουρθιώτης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Με αυτή την εξέλιξη, αίρονται όλα τα μέτρα και οι περιοριστικοί όροι κατά την υφ’ όρων απόλυση που είχε λάβει και τίθεται εκ νέου υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης, προς έκτιση της ποινής του. Ο Μένανδρος Φουθιώτης πρόκειται να οδηγηθεί -σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη ενημέρωση – στις Φυλακές Κορυδαλλού.