Απόφαση υφ όρων απόλυση για το Μένανδρο Φουρθιώτη

Με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και τηλεοπτικών εμφανίσεων, καθώς επίσης “παρών” τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα το αίτημα αποφυλάκισης του Μένανδρου Φουρθιώτη, έγινε δεκτό

Με Διάταξη του Ανακριτή Αθηνών, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση, αποφάνθηκε (05/10) στο αίτημα που υπέβαλε ο Θέμης Σοφός, συνήγορος του υπόδικου Μένανδρος Φουρθιώτης,  μετά από τέσσερεις μήνες προφυλάκισης, να λάβει υφ όρων απόλυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, στον πρώην παρουσιαστή, επιβλήθηκε εγγυοδοσία €30.000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και τρεις φορές εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα μόνιμης διαμονής του, ενώ του απαγορεύεται και η οποιαδήποτε τηλεοπτική εμφάνισης.

Σε επικοινωνία του NantiaReport.gr, με τον ποινικολόγο Θέμη Σοφό, ο οποίος υπέβαλε το αίτημα αποφυλάκισης για τον Μένανδρο Φουρθιώτη, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, επιφυλάχθηκε να σχολιάσει την απόφαση, και περιορίστηκε να δηλώσει, «θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε για πολλά εντός των Δικαστικών Αιθουσών, και μόνο».

Ο Μένανδρος Φουρθιώτης είχε κριθεί προφυλακιστέος το Μεγάλο Σάββατο και ανήμερα το Πάσχα (02/05) έλαβε φυλακιστήριο για τον Κορυδαλλό. Ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμεληματικές κατηγορίες,  ενώ αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες για την ηθική αυτουργία.