Μενίδι: Δίωξη στους συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό του σεσημασμένου Ρομά- Αναζητείτε ένας ακόμα

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον Αμεσοδρασίτη και τον συγκατηγορούμενό του για τον ξυλοδαρμό σε βάρος σεσημασμένου Ρομά, όταν τον εντόπισαν σε επ αυτοφώρω απόπειρα κλοκής από το διαμέρισμα του Αστυνομικού, ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο

Ο Εισαγγελέας άσκησε Ποινική Δίωξη για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης στον 38χρονο Αστυνομικό και για συνέργεια σε πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, στον 65χρονο συνταξιούχο, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο προανάκρισης της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. Και οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται τις αποδιδόμενες κατηγορίες και δηλώνουν αθώοι.  Στην υπόθεση από βιντεοληπτικό υλικό σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr έχει καταγραφεί στο σημείο της επίθεσης και διακρίνεται να συμμετέχει στον ξυλοδαρμό του ρομά, ένα ακόμα άτομο, το οποίο αναζητείται καθώς δεν έχει εντοπισθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή του NantiaReport.gr, ο 38χρονος αστυνομικός και ο 65χρονος πολίτης μαζί με ένα ακόμα άτομο, καταδίωξαν τον 44χρονο σεσημασμένο Ρομά Σ.Λ, όταν αποπειράθηκε να αποσπάσει κλιματιστικό από οικία και -σύμφωνα με μαρτυρίες- συνεπλάκησαν μαζί του. Στο βιντεοληπτικό υλικό, ο 65χρονος συνταξιούχος διακρίνεται να επιχειρεί να σταματήσει απορρίπτοντας πέτρα στον 44χρονο Ρομά, όταν εκείνος επιχείρησε να διαφύγει μετά την απόπειρα κλοπής, ενώ ο Αστυνομικός του επιτίθεται και τον χτυπάει το πρόσωπο και το σώμα μαζί με το τρίτο άτομο που αναζητείται. Ο 44χρονος Ρομά αποχώρησε από το σημείο της συμπλοκής, σε μικρή απόσταση εντός οικοπέδου κατέρρευσε και εντοπίσθηκε νεκρός από περιοίκους.

Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή (18/02). Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του τρίτου άνδρα στο επεισόδιο.