Κυψέλη: Στον Ανακριτή, η μητέρα και ο Πολωνός σύντροφός της, για τη δολοφονία του 7χρονου γιου της, Ανδρέα

Με αστυνομική συνοδεία και ανάπτυξη Μέτρων Τάξης στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, οδηγήθηκαν σε απολογία ενώπιων του 33ου τακτικού Ανακριτή, η βιολογική μητέρα και ο Πολωνός σύντροφός της, για τη δολοφονία του 7χρονου γιου της, Ανδρέα

Η μεταγωγή της 29χρονης Κλαούντια Χριστίνας Μ. και του 33χρονου Πολωνού συντρόφου της, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιων του 33ου τακτικού Ανακριτή, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 (15/02) στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώ πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν στα Δικαστήρια αποδοκίμασαν το φονικό ζευγάρι.

Όπως και την περασμένη Κυριακής (13/02), η 29χρονη Κλαούντια Χριστίνα Μ. “διπλωμένη” και σκυμμένη μέχρι τα γόνατα, εισήλθε στο κτήριο που στεγάζεται το γραφείο του Ανακριτή συνοδεία Αστυνομικών της Ασφάλειας, ενώ σε παράλληλη κίνηση πραγματοποιήθηκε και η μεταγωγή του 33χρονου Πολωνού συντρόφου της. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί Ποινική Δίωξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού.

Η σύγχρονη Μήδεια βιολογική μητέρα των δύο αδελφιών, δε σκότωσε τα παιδιά της, αλλά αδιαφόρησε στην κακοποίηση που τα υπέβαλλε ο Πολωνός σύντροφός της, και δεν τον απέτρεψε να δολοφονήσει προκαλώντας ασφυκτικό θάνατο στον 7χρονο γιο της, στο δώμα των 12 τ.μ., χωρίς χώρισμα, όπου ζούσαν τέσσερα άτομα, στην πολυκατοικία στην οδό Σκιάθου, στην Κυψέλη. Τα όσα αποκαλύπτονται μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα, προκαλούν αποτροπιασμό, για τη βία που βίωσαν τα δύο αδέλφια στο κακοποιητικό περιβάλλον, από την αδιαφορία της μητέρας και την κυνικότητα του Πολωνού συντρόφου της . Όπως προέκυψε, ο Πολωνός σύντροφος της μητέρας επέβαλε σκληρές τιμωρίες στα δύο αδέλφια από προηγούμενο γάμο της 29χρονης, αφήνοντας τα παιδιά ακόμα και χωρίς φαγητό, με τιμωρία φίμωση με χρήση μονωτικής ταινίας στο στόμα, εξαντλητική ορθοστασία ως «μέσο συνετισμού».

«Ήταν πολύ ατίθασο παιδί, φώναζε συνέχεια και έδειχνε ασέβεια στην μητέρα του. Εκείνη την ημέρα φώναζε διαρκώς και δεν σταματούσε. Έπρεπε να τον τιμωρήσω για να σταματήσει. Έβαλα στο στόμα του μια μονωτική ταινία και τον άφησα τιμωρία στο δωμάτιό του. Όταν πήγαν μετά από ώρα να δω τι κάνει, τον βρήκα νεκρό», φέρεται να ομολόγησε κατά την εξέτασή του, ο 33χρονος Πολωνός, ο οποίος μεταξύ άλλων “έδειξε” στο χώρο και τη μητέρα του 7χρονου, χωρίς η ίδια να αντιδράσει, για να προστατέψει το γιο της. «Δεν κατάλαβα τι έγινε, ήμουν σε άλλο δωμάτιο και ασχολούμουν με κάτι άλλο. Έπαιζα ένα παιχνίδι στον υπολογιστή», φέρεται να υποστήριξε η 29χρονη Κλαούντια Χριστίνα Μ., κατά την απολογία της, χωρίς να έχει πείσει με τους ισχυρισμούς της, καθώς το δώμα των 12 τ.μ., χωρίς χώρισμα, ζούσαν από κοινού το ζευγάρι με τα δύο ανήλικα παιδιά της 29χρονης από τον προηγούμενο γάμο της.

Στη συνέχεια, φέρεται ο 33χρονος Πολωνός, να είπε στην μητέρα του 7χρονου «Θα το τακτοποιήσω», και ζήτησε από την 29χρονη Χριστίνα-Κλαούντια Μ. να αποχωρήσει από το δώμα για 48 ώρες. Ο ίδιος έχτισε με τούβλα στην οροφή του δώματος της πολυκατοικίας επί της οδού Σκιάθου στην Κυψέλη, αυτοσχέδιο τάφο όπου έβαλε νεκρό τον 7χρονο, ενώ η 29χρονη μητέρα του αγοριού, φέρεται για να δικαιολογήσει την απουσία του γιου της, επινόησε τη μετάβασή του στην Πολωνία, χώρα καταγωγής του βιολογικού πατέρας των παιδιών και πρώην σύζυγο της, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την Ελλάδα και από το 2018, τελεί υπό ψυχιατρικό εγκλεισμό στην Πολωνία . Την ίδια ιστορία παρέθεσαν τόσο στην -τότε – 8χρονη αδελφή του, όσο και στο Σχολείο του Ανδρέα, αλλά και σε όποιον ρωτούσε για την απουσία του αγοριού. Τα επόμενα δύο χρόνια, το περιβάλλον στο δώμα που ζούσε η ανήλικη αδελφή του -δολοφονημένου- αγοριού ήταν απόλυτα κακοποιητικό, η μόνη που δεν πίστεψε τη “μετάβαση” του αδελφού της στην Πολωνία και ακόμα μέσα από την ανάδοχη οικογένεια που ζει, ζητούσε βοήθεια για να μάθει για τον μικρό αδελφό της Ανδρέα.

Για τα επόμενα πέντε χρόνια, το ζευγάρι από κοινού, συνέχισε τη ζωή του ως να μην είχε διαπραχθεί η δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα, μέχρι που αποκαλύφθηκε το έγκλημα και το περασμένο Σάββατο (12/02) συνελήφθησαν ..