Συνελήφθη μέλος της «Vor V Zakone» για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Μέλος της διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης του ευρασιατικού οργανωμένου εγκλήματος με την επωνυμία «Vor V Zakone» συνελήφθη σε αστυνομική επιχείρηση

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (06/12) από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονος Γεωργιανός, μέλος της διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης του ευρασιατικού οργανωμένου εγκλήματος με την επωνυμία «Vor V Zakone».

Σύμφωνα με τα διωκτικά σε βάρος του εκκρεμούσαν,

– Καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή κάθειρξης 10 έτη και 3 μήνες
– Καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά με ποινή κάθειρξης 12 έτη
– Διάταξη του Προέδρου Εφετών Αθηνών με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ληστεία από κοινού και κατά συρροή
– Ένταλμα σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος Πειραιά για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Τον Οκτώβριο, εξαρθρώθηκε οργανωμένο δίκτυο της διαβόητης μαφίας «Vor V Zakone» με την σύλληψη του 42χρονου «Vor» (σσ τοπικού αρχηγού), σεσημασμένος σε Ουκρανία και Γεωργία . Μέλη της «Vor V Zakone» είναι σεσημασμένοι στην Ελλάδα και έχουν σημανθεί καθώς συμμετείχαν σε διαρρήξεις -από το καλοκαίρι του 2020- σε περιοχές της Αττικής, στην Χαλκίδα και στο Λουτράκι.