Νέο Ηράκλειο: “..με δική μου ευθυνη..” τα σημειώματα των δυο αδελφιών που επέλεξαν το απονενοημένο διάβημα από κοινού

Διπλωμένα σε τσέπη εντόπισαν οι ιχνηλάτες τα χειρόγραφα σημειώματα τα οποία φέρουν την υπογραφή των δύο αδελφιών που αποφάσισαν και προχώρησαν σε απονενοημένο διάβημα, χωρίς ωστόσο να αιτιολογούν την πράξη τους

«Εγώ ο/η Β.Γ/Κ.Γ, δηλώνω ότι θέτω τέλος στη ζωή μου, με δική μου ευθύνη. Κανένας άλλος δεν είναι υπεύθυνος για αυτή την πράξη μου». Το ίδιο κείμενο σε δύο χειρόγραφα αντίγραφα τα οποία παραπέμπουν σε “Υπεύθυνη Δήλωση”, στα στοιχεία του 34χρονου και της 29χρονης, αναφέρονται στη δυσκολία να διαχειριστούν την απώλεια της καρκινοπαθους μητέρας τους, πριν σχεδόν επτά μήνες καταβεβλημένη από τον καρκίνο, ως το λόγο που τους οδήγησε σε αυτή την απόφαση, και υπογράφουν με τα ονόματά τους. Λογω της ομοιότητας που παρουσιάζουν στη σύνταξη και το γραφικο χαρακτήρα, τα σημειώματα παραπέμφθηκαν σε γραφολόγο.

Ενω καθώς δεν έχει αποσαφηνιστει από την αυτοψία και νεκροψία στο χώρο ποιος πυροβόλησε – ωστόσο η αρχική εκτίμηση μακροσκοπικά άλλαξε τα δεδομένα καθώς ως δράστιδα δειχνουν τα πειστήρια τη γυναίκα, έχει ζητηθεί περαιτέρω έρευνα εργαστηριακή παραβολή στη ΔΕΕ.