“Συνδικαλισμός του… προσωπικού βολέματος”

Τέως συνδικαλιστής και Αστυνομικός, με αφορμή κινήσεις συναδέλφων του στις διεκδικήσεις για τους ενστόλους της ΕΛΑΣ, σχολιάζει το “Συνδικαλισμό του… προσωπικού βολέματος”

«Απ τον … αχρήματο Αστυνομικό συνδικαλισμό. Στο συνδικαλισμό του … προσωπικού βολέματος. Κάποιων χρόνων…απόσταση. Με… χαμένους τους αγώνες κάποιων. Να είσαι… Αστυνομικός. Να είσαι… συνδικαλιστής.
Να είσαι σε…. 9 μήνες ετήσιες διακοπές με… ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, σε βάρος των συνδικαλιστικών σου υποχρεώσεων. Να περνάς καλά και να αμοίβεσαι… διπλά. Να χαρακτηρίζεις…εργασιακό μεσαίωνα και κατάφωρη παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων,μία επιπλέον ώρα δουλειάς και μάλιστα σήμερα.

Σε ένα περιβάλλον πολέμου για την χώρα και την κοινωνία μας. Με χιλιάδες-χιλιάδων ανθρώπους μας, να υπερβάλλουν εαυτούς στην προσπάθεια τους για … επιβίωση.
Ορίζοντας ως μείζον, ένα ήσσονος σημασίας κομμάτι έργου,σε σχέση με το σημερινό προσφερόμενο απ την ΕΛ.ΑΣ. έργο, που υπερβαίνει τις ανθρώπινες δυνάμεις των συναδέλφων μας αλλά και άλλων συμπολιτών μας.
Να μη δέχεσαι ούτε καν τη συμβουλή ενός ανθρώπου στην προσφορά του οποίου οφείλεις τη συνδικαλιστική σου ύπαρξη. Και η οποία συμβουλή σου δίνεται κατ’ ιδίαν και όχι δημόσια για να σε εκθέσει. Που χαίρεσαι στην πράξη αυτά που οι αγώνες αυτού και της γενιάς του… κέρδισαν για σένα.
Πως ακριβώς… αυτοχαρακτηρίζεσθε κυρία συνάδελφε?
Εννοείται πως σας… διέγραψα απ τους φίλους μου.
Δεν παρέχετε τα κριτήρια που έχω ορίσει για να ανήκει κανείς στους φίλους μου», αναφέρει ο πρώην ΓΓ της ΠΟΑΣΥ,  Ανέστης Κελεσίδης.