Πύργος Δυρρού, Μάνη: Πυροβόλησε με κυνηγετικό και σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στην κόρη τους

Το ζευγάρι ήταν γονείς δύο παιδιών,  με την έφηβη κόρη τους, αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία της μητέρας της ενώ ο γιος της βρισκόταν στο σπίτι του  παππού του

Πυροβόλησε (22/11-22.00) και σκότωσε εν ψυχρώ με κυνηγετικό όπλο την 44άχρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στον Πύργο Διρού Μάνης, παραθέτοντας στην ομολογία του στους Αστυνομικούς τον ισχυρισμό, «τσακωθήκαμε και τη σκότωσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44άχρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, και όπως κατέθεσε μία από τις αδελφές της 44άχρονης, δέκα μέρες πριν τη δολοφονία της, τους είχε περιγράψει όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι της στον Πύργο Διρού Μάνης, καθώς ο σύζυγός της αν και λάμβανε δίγραμμή φαρμακευτική αγωγή, την είχε διακόψει χωρίς επίβλεψη γιατρού . Ο ίδιος είχε εκδηλώσει έντονη παθολογική ζήλια ενώ την κατηγορούσε, ότι διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις, και οι καυγάδες ήταν αρκετά συχνοί, ωστόσο όπως καταθέτουν και οι δύο αδελφές της, «φοβόταν να πάει στην Αστυνομία ή στον Εισαγγελέα να τον καταγγείλει».

Το βράδυ της Κυριακής σε έναν ακόμα καβγά του ζευγαριού, μέσα στο σπίτι τους, μπροστά στη 16άχρονη κόρη τους, ο 44άχρονος πυροβόλησε την σύζυγό του, με κυνηγετική καραμπίνα την οποία κατείχε νόμιμα αν και λόγω των θεμάτων ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε η άδειά του, θα έπρεπε να έχε ανακληθεί .

Η έφηβη κόρη του ζευγαριού, ήταν αυτή που ενημέρωσε τηλεφωνικά την Αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 19άχρονος γιος της οικογένειας, είχε περάσει χρόνο με τον παππού του ο οποίος χρειάστηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο και απουσίαζε από το σπίτι της οικογένειας στον Πύργο Διρού.

Με γνώση ότι ο 44άχρονο βρισκόταν σε έξαρση ψυχικής ορμής, και με την έφηβη κόρη του μαζί του μέσα στο ίδιο σπίτι, οι Αστυνομικοί ενημέρωσαν φίλο του, ο οποίος μετέβη στο χώρο και με τις υποδείξεις των Αστυνομικών, έπεισε τον δράση να παραδοθεί. Ο δράστης συνελήφθη, ενώ η γυναίκα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανακριτική για τα αίτια και τις συνθήκες του εγκλήματος διενεργεί η Ασφάλεια . Το πρωί της Τρίτης (24/11) ο 44άχρονος παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γυθείου προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της συζύγου του.