Συμπτώσεις σε “συμβόλαια θανάτου” που τείνουν να μείνουν αναφορά στο .. Τμήμα Cold Cases

Με την Ασφάλεια Αττικής να διατείνεται για τις  εξιχνιάσεις “ξεχασμένων” εγκλημάτων από το Τμήμα Cold Cases , οι .. “hot cases” του εγχώριου κοινού ποινικού σε “συμβόλαια θανάτου” με ένδειξη «δολοφονία στο ξεκαθάρισμα της νύχτας» τείνουν να παραμείνουν ανεξιχνίαστες

Η δολοφονία του Δημήτρη Καπετανάκη (09/12) στα Βριλήσσια, για την Ασφάλεια αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ωστόσο η χρονική συγκυρία και λεπτομέρειες από γνώστες με ασφαλή αξιοπιστία, αφήνουν σκιές και εκφράζουν έντονη ανησυχία η υπόθεση, να αποτελέσει μια ακόμα.. «Cold Case» για το αρμόδιο Τμήμα της Ασφάλειας Αττικής ως ανεξιχνίαστη.

Όπως επισημαίνουν στο NantiaReport.gr, πηγές ασφαλούς ενημέρωσης,  εντοπίζονται ύποπτες «συγκυρίες» σε υποθέσεις με πολλά κοινά που έχουν την ίδια κατάληξη, «συμβόλαια θανάτου». Οι δράστες έχουν επιλέξει να δράσουν στο φως της ημέρας, βάλλοντας τα θύματά τους σε σύνδεσμο επαφής, με kalashnikov. Τα τελευταία δυόμισι έτη, στην Αττική, 12 μαφιόζικες δολοφονίες οι οποίες αποδίδονται ως «συμβόλαια θανάτου» έχουν διαπραχθεί με φονικά πολεμικά τυφέκια. Τα θύματα, είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση και οι τηλεφωνικές τους επαφές ήταν σε νόμιμες συνακροάσεις, και μεταξύ τους είχαν έναν σύνδεσμο εκκρεμοτήτων από το παρελθόν σε “αναζωπύρωση”. Το ιδιαίτερο σε αυτές τις υποθέσεις είναι ότι παραμένουν ανεξιχνίαστες αν και στην Ασφάλεια μεταφέρονται  πληροφορίες που παραπέμπουν σε υπόπτους ως πιθανούς δράστες, ελάχιστες μπορούν να στοιχειοθετηθούν  .

Η δολοφονία του επιχειρηματία εταιρείας εμπορίας καφέ, ήταν η δωδέκατη κατά σειρά δολοφονική επίθεση που είχε αποδοθεί σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Οι δράστες εν κινήσει πυροβόλησαν το σταματημένο σε αναστροφή πολυτελές τζιπ στο οποίο επέβαινε το θύμα με kalashnikov και πιστόλι των 9mm, με το θύμα να καταλήγει, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Νοσοκομείο Αττικό .

Στη δολοφονία του Δημήτρη Καπετανάκη, είναι η 13η κατά σειρά από το 2017 που είχε αποδοθεί σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», με τους δράστες να έχουν επιλέξει την δύναμη πυρός φονικού kalashnikov, ενώ εντοπίζεται ένας σοβαρός παράγοντας ο οποίος προκαλεί μεγαλύτερο ερευνητικό ενδιαφέρον. Το μαύρο με τα φιμέ τζάμια BMW X1 κινείται στους δρόμους των Βριλησσίων σε μια περιοχή με αυξημένη αστυνομική επιτήρηση σε μικρή απόσταση από το φυλασσόμενο σπίτι του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου σε βάρος του οποίου είχε σημειωθεί δολοφονική απόπειρα, εν μέσω περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις και κλιμάκια ενστόλων της ΕΛΑΣ να ενεργούν ελέγχους σε πεζούς και οδηγούς. Οι επιβαίνοντες φέρουν μαζί τους βαρύ οπλισμό Kalashnikov και καταφέρουν να αιφνιδιάσουν και να δολοφονήσουν τον 56χρονο “Καπέ”, χωρίς να προβάλλει αντίσταση, αν και ήταν “υποψιασμένος” καθώς έφερε στην κατοχή του όπλο, το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει . Στη σκηνή της δολοφονίας, οι ιχνηλάτες της ΔΕΕ έχουν περισυνελλέξει 20 κάλυκες με το διαμέτρημα να παραπέμπει σε πολεμικό τυφέκιο. Το όχημα διαφυγής των δραστών, εντοπίσθηκε να φλέγεται στο Πάτημα Χαλανδρίου και δόθηκαν αναζητήσεις για ένα mini Cooper ως όχημα διαφυγής των δραστών, χωρίς κανείς να έχει δει ή να εντοπίζεται η παρουσία τους, σε μια πόλη που παραμένει σε «εγκλεισμό».

Τελευταία φορά που ο “Καπέ” απασχολεί τις Αρχές, είναι το περασμένο καλοκαίρι, στην υπόθεση με τις νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ στην μεγάλη έρευνα της για την διαφθορά Υψηλόβαθμων Αξιωματικών στην Ελληνική Αστυνομία. Ο ίδιος αποτυπώνεται στις εκατοντάδες τηλεφωνικές καταγραφές από τα κλιμάκια της ΕΥΠ, να έχει επαφές με πολιτικά πρόσωπα, και σε επαφές με Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ οι οποίοι έδειχναν την προθυμία τους να προσφέρουν .. πληροφορίες και συνεργασία. Με αυτή η υπόθεση, να έχει παραμείνει «στάσιμη» στην Εισαγγελία Διαφθοράς καθώς εκκρεμεί στην κύρια Ανάκριση.

Στις συνακροάσεις της ΕΥΠ έχουν αποτυπωθεί οι συνομιλίες ενός συστήματος που ξεκινάει από τη δολοφονία του απόστρατου ΕΚΑΜίτη την Πρωτομαγιά του 2018 στην Παλλήνη ενώ ο άμεσος συνομιλητής πολιτικών και ποινικών , όπως έχει αποτυπωθεί στις συνακροάσεις, έχει αποδοθεί από την Ασφάλεια Αττικής, ως ο «Τραπεζίτης» επίσης κατέληξε νεκρός σε φονική ενέδρα το 2019, στο Χαϊδάρι.

Γνώστες των όσων συμβαίνουν στο παρασκήνιο αυτών των «σκοτεινών δικτιών» ανέφεραν στο NantiaReport.gr στην περίπτωση του Καπέ, από την ημέρα της δολοφονίας του Δημήτρη Μάλαμα, αποφάσισε και αποτραβήχθηκε από την ενεργό δράση. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα μαζί με έναν άλλο «παλαιό γνώριμο» στις ίδιες Υπηρεσίες διατηρούσαν επιχείρηση διαδικτυακού στοιχηματισμού. Παράλληλα είχε την εκμετάλλευση ενοικιαζόμενων δωματίων και ενός ταχυφαγείου στην Μύκονο. Ωστόσο το γεγονός ότι έφερε πάνω του, όπλο, αποδίδεται ως αίσθηση φόβου που ένιωθε ο ίδιος χωρίς να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις.