Συγχαρητήρια επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, στο ΤΑ Λαμίας και την ΟΠΚΕ

Συγχαρητήρια επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, προς το προσωπικό των Υπηρεσιών που προχώρησαν στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που “άδειαζε” ηλεκτρονικά λογαριασμούς πολιτών

Όπως αναφέρεται στην συγχαρητήρια επιστολή των συνδικαλιστών, «Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στην ευχάριστη και περήφανη θέση, πρωτίστως σαν πολίτες αυτής της κοινωνίας, σαν συνάδελφοι, και σαν συνδικαλιστικό σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων να δώσουμε τα εύσημά μας και αμέτρητα συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας και των Αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας για την μεγάλη τους επιτυχία!!!
Σε ευρεία – συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (08-06-2021) το πρωί, σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς της Φθιώτιδας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που “άδειαζε” ηλεκτρονικά λογαριασμούς αθώων και ανυποψίαστων πολιτών, μεταξύ των οποίων και δύο (2) «αρχηγικά» της στελέχη, ένας Ρουμάνος και ένας Έλληνας ομογενής από το Καζακστάν. Το τρίτο «αρχηγικό» στέλεχος της οργάνωσης είναι έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης του Εξωτερικού, ενώ ένα ακόμη μέλος της είχε συλληφθεί πρόσφατα στην Κέρκυρα. Δύο ακόμη άτομα από Ρουμανία (άνδρας – γυναίκα), ένας Βούλγαρος, μία Ουκρανή και τέσσερις Ελληνίδες. Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, έχουν ταυτοποιηθεί επιπλέον είκοσι δύο (22) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Συνολικά εξιχνιάσθηκαν τριάντα τέσσερις (34) περιπτώσεις απάτης – πλαστογραφίας και τρεις (3) απόπειρες, σε βάρος πολιτών διαφόρων περιοχών της χώρας, όχι μόνο της Λαμίας, αλλά και σε Αττική, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Μυτιλήνη, Κέρκυρα Καβάλα, Ιτέα, Χαλκίδα, Πύργο, Κατερίνη, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Αμφιλοχία και αλλού.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 419.695 ευρώ, ενώ ενδέχεται το ποσό αυτό να τριπλασιασθεί μόλις αναλυθούν κι άλλες περιπτώσεις από τα τραπεζικά ιδρύματα!
Κατασχέθηκαν πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών Sim, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χρηματικό ποσό, πληθώρα ανδρικών ρολογιών μεγάλης αξίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δίκυκλη μοτοσικλέτα, σκάφος, τραπεζικές κάρτες κλώνοι, πλαστικοποιητές, σφραγίδες Υπηρεσιών αμφιβόλου γνησιότητας κ.α.
Συγχαρητήρια σε όλους σας, μας κάνατε ξανά υπερήφανους!!!»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ