Ζάκυνθος: «Δε μπορώ να συμμετέχω σε αυτόν τον «χορό του θανάτου» και παραιτούμαι»- Το δυστύχημα της τουρίστριας στο “Ναυάγιο” το 2017 (video)

Την πτώση της Αμερικανίδας τουρίστριας από το βράχο στο “Ναυάγιο” της Ζακύνθου, το 2017 κοινοποίησε ο περιφερειακός σύμβουλος, Θ. Τσουκαλάς, και υπέβαλλε την παραίτησή του

Η νεαρή Αμερικανίδα τουρίστρια μαζί με τον σύντροφό της, το 2017 είχαν επισκεφθεί τη Ζάκυνθο για τις διακοπές τους, και βρέθηκαν στο πλάτωμα που βρίσκεται πάνω από την παραλία του “Ναυαγίου” για να αποτυπώνουν τις στιγμές σε φωτογραφικά στιγμιότυπο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η νεαρή τουρίστρια προσέγγισε ένα απόκρημνο και επικίνδυνο σημείο στο βράχο πάνω από το “Ναυάγιο ” και  από παραπάτημα, έχασε την ισορροπία της και βρέθηκε στο κενό καταλήγοντας στην παραλία.

Την επικινδυνότητα του χώρου πάνω από το “Ναυάγιο”, επικαλείται, μεταξύ άλλων, στην παραίτησή του, το στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας, Θοδωρής Τσουκαλάς, προς τον Προέδρο Περιφερειακού Συμβουλίου, με κοινοποίηση στο Γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Επικρατείας, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Συντονιστή ολ. Προστασίας Ιονίων Νήσων, τον Αντιπεριφεριάρχη Πολ. Προστ. Ιονίων Νήσων και τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου

«Δε μπορώ να συμμετέχω σε αυτόν τον «χορό του θανάτου» και παραιτούμαι»

Στο κείμενο της Επιστολής παραίτησής του, το στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας, Θοδωρής Τσουκαλάς, σημαίνει, «.. Ως κάτοικος της ορεινής Ζακύνθου,ως μέλος της πολιτικής προστασίας και ως περιφερειακός σύμβουλος, δεν μπορώ να συμμετέχω σε ένα θεσμικό όργανο, που από προφανή αδυναμία δεν δύναται να προστατεύσει την περιοχή και επιβάλλει καθολική απαγόρευση.

Μείζον θέμα για εμένα θεωρείται η επικινδυνότητα στο χώρο θέασης του Ναυαγίου και η έλλειψη προστασίας των τουριστών, που εξ αυτού του λόγου έχουμε θρηνήσει τα τελευταία χρόνια αρκετά θύματα και μάλιστα τουρίστες.

Για το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο μετά τον Παρθενώνα στην χώρα μας, η πολιτεία δεν έχει λάβει καμία μέριμνα.. (..) ..«Ειδικότερα σας υπενθυμίζω, ότι το 2016 και 2017 τρεις τουρίστες, στην προσπάθεια τους να φωτογραφηθούν, έπεσαν στο κενό,δυστυχώς τέσσερα χρόνια μετά, ουδείς φρόντισε να προστατεύσει τους επισκέπτες αλλά και το εθνικό τουριστικό προϊόν»..

«.. Είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας επισυνάψω βίντεο από την πτώση εικοσιδυάχρονης Αμερικανίδας τουρίστριας το 2017 (το βίντεο έχει σκληρές εικόνες), για να αντιληφθούμε όλοι, ότι τέτοιες εικόνες δεν μπορούν να υπάρχουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Παρεμπιπτόντως η συγκεκριμένη βιντεοσκόπηση έχει γίνει από Άγγλο τουρίστα και πρόσφατα αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»..