Στον Εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο Μέναδρος Φουρθιώτης και οι δύο για τις ένοπλες επιθέσεις

Συνοδεία των Αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών, χειροπεδημένος με την κουκούλα του μαύρου μπουφάν του να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του, ο Μέναδρος Γεώργιος Φουρθιώτης και και οι δύο συγκατηγορούμενοί του, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης

Ενώπιον του Εισαγγελέα ποινικής δίωξης στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, μετήχθη (28/04-13.15) ο Μένανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης, από το Τμήμα Διώξης Εκβιαστών της ΔΑΑ όπου παρέμενε υπό κράτηση από το απόγευμα της Μ.Τρίτης (27/04). Κατά τη μεταγωγή του με τους άλλους δύο σεσημασμένους επίσης κατηγορούμενους, ο Μέναδρος Φουρθιώτης, δεν είχε διάθεση να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο προκαταρκτικής, η οποία ανατέθηκε από την Εισαγγελία στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΔΑΑ, προέκυψε ότι οι Γ.Π και Π.Σ, με ποινικό μητρώο σε υποθέσεις εκβιασμών με ομάδες του Πειραιά, είχαν ενεργήσει κατ εντολή του Μένανδρου Φουρθιώτη, τόσο στην ένοπλη επίθεσε εξωτερικά της οικία του (16/04) στο Διόνυσο, όσο και στην ένοπλη επίθεση κατά Αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ στη Νέα Ερυθραία, καθώς ταυτοποιήθηκε βαλλιστικά το klashnokov που είχαν χρησιμοποιήσει και στις δύο ενέργειες. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάσθηκε ο συσχετισμός τους με τις καταγγελίες του δημοσιογράφου- εκδότη Κώστα Βαξεβάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, δικογραφικά προκύπτουν μεταξύ των τριών- του Μένανδρου Φουρθιώτη και των δύο ποινικών – τηλεφωνικές επικοινωνίες στο παρελθόν, καθώς ο Γ.Π και ο Π.Σ κατά το παρελθόν παρείχαν υπηρεσίες συνοδείας στον Μέναδρος Φουρθιώτη. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, προέκυψε ως σεσημασμένοι, είχαν απασχολήσει σε υποθέσεις εκβιασμών και εμπλοκές τους με ομάδες του Πειραιά. Το γενετικό τους υλικό είχε ιχνηλατηθεί  στον σάκο που απέρριψαν κατά την διαφυγή τους, μετά την ένοπλη επίθεση σε καταδίωξης της ΔΙΑΣ, στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας.

Στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε εμπλοκή και για τον αδελφό ενός εκ των δύο συλληφθέντων ο οποίος και τους παρείχε συνδρομή στην απόκρυψη του δικύκλου στο οποίο επέβαιναν στα ένοπλα επεισόδια στα βόρεια προάστια τα οποία ερευνώνται.