Στον Ανακριτή οι δύο αντιφα- αντιεξουσιαστές για τις επιθέσεις στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ενώπιον του Ανακριτή οι δύο αντιεξουσιαστές συλληφθέντες για τους εμπρησμούς και τις επιθέσεις στα γραφεία και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, και τον εμβολισμό οχήματος της Αντιτρομοκρατικής.

Ενώπιον του Ανακριτή (19/12) μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν οι δύο αντιεξουσιαστές Δ.Λ. και Κ.Δ. ηλικίας 36 και 35 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική (17/12) κατηγορούμενοι με κατηγορίες για τρομοκρατία, ως δράστες σε έξι επιθέσεις -εμπρησμούς εκρήξεις και σωματικές βλάβες- σε βάρος μελών και των γραφείων του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή».

Οι δύο συλληφθέντες αντιεξουσιαστές, ένας πληροφορικάριος εργαζόμενος σε εταιρείες υπολογιστών φέρεται σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατιή να διαχειρίζεται διαδικτυακούς ιστότοπους του αντιεξουσιαστικού χώρου, κι ένας υπάλληλος καταστήματος, δεν είχαν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρλεθόν με συλλήψεις, και δεν είναι σεσημασμένοι. Ωστόσο είχαν και οι δύο παρουσία στην κατάληψη της “έπαυλης Κουβέλου”, η οποία εκκενώθηκε (17/12) από την ΕΛΑΣ, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο βασικές καταλήψεις των βορείων προαστίων και έχει αποτελέσει ορμητήριο για αξιόποινες ενέργειες σε επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στα βόρεια προάστια.

Όπως προέκυψε κατά την έρευνα του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, σε βάρος των δύο αντιεξουσιαστών εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα σύλληψης καθως διαπιστώθηκε η συμμετοχή τους σε επίθεση με πυροδότηση ΑΕΕΜ κατά των γραφείων του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», επί της οδού Θεόδωρου Δηλιγιάννη 50, στην Αθήνα (01/11-02.34), που είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό των γραφείων.

Είχαν νοικιάσει δύο οχήματα στα στοιχεία τους με “Πακιστανικά” κινητά

Στην καταδρομική ενέργειά τους, ενδεδυμένοι ως «συνεργείο του Δήμου» τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου (02.20), πυροδότησαν εμπρηστικό μηχανισμό στα γραφεία του κόμματος στην οδό Δηλιγιάννη, για να μην κινήσουν υποψίες για την χρήση της εξωτερικής πτυσσόμενης σκάλας.  Η ημερομηνία που επέλλεξαν (01/11-02.20) για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της οδού Δηλιγιάννη, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Χρυσή Αυγή, καθώς το 2013, τέσσερα μέλη της δέχθηκαν δολοφονική επίθεση, έξω από τα γραφεία στο Νέο Ηράκλειο, με τους Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη να πέφτουν νεκροί, ενώ ο Αλέξανδρος Γέροντας, τραυματίσθηκε βαρύτατα.  Την ευθύνη για την δολοφονική ένεδρα, είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση “Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις”, με την Αντιτρομοκρατική να διερευνά της υπόθεση.

Στελέχη της ΔΑΕΕΒ με συμβατικό όχημα, είχαν αντιληφθεί την ενέργεια, ακολούθησε καταδίωξη στα οχημάτων -μεταξύ των οποίων όχημα τύπου βαν, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή κι έφερε πλαστές πινακίδες – στα οποία επέβαιναν οι δράστες της επίθεσης κατά τη διαφυγή τους. Ωστόσο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού ένα από τα οχήματα των δραστών διεμβόλισε το όχημα της Αντιτρομοκρατικής, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των αστυνομικώνλοφορίας, ωστόσο κατάφεραν να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επεξεργάστηκαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας την πορεία διαφυγής των τρομοκρατών με τα νοικιασμένα οχήματα και από τις πινακίδες κυκλοφορίας προέκυψε η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτνω και τα στοιχεία των δύο αντιεξουσιαστών .

Οι αστυνομικοί στις έρευνες που ακολούθησαν, κατάσχεσαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων- ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, κάρτες μνήμης, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων τύπου usb, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim- τα οποία μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάκτηση δεδομένων που εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν νέο ερευνητικό πεδίο για το αντιτρομοκρατικό επιτελείο για τους συνεργούς και την πλήρη δράση τους.