Δύο συλλήψεις απο την Αντιτρομοκρατική- Συμμετείχαν σε βομβιστικές επιθέσεις στα γραφεια της Χρυσής Αυγής

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας Ανακρίτριας, έλαβαν διήμερη προθεσμία προκειμένου απολογηθούν για τις αποδιδόμενες κατηγορίες ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία και θα επαναπροσαχθούν Πέμπτη (19/12) για να απολογηθουν οι δύο συλληφθέντες για έξι επιθέσεις με εμπρησμούς εκρήξεις και σωματικές βλάβες σε βάρος μελών και των γραφείων του  πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή»

Συμωνα με την αντιτρομοκρατική, πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα σύλληψης καθως διαπιστώθηκε η συμμετοχή τους σε επίθεση κατά των γραφείων του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», επί της οδού Θεόδωρου Δηλιγιάννη 50, στην Αθήνα (01/11-02.34), με πυροδότηση Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού – Εμπρηστικού Μηχανισμού (Α.Ε.Ε.Μ.) που είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό των γραφείων.

Οι τρομοκράτες όπως έχει καταγραφεί σε βίντεο, δε δύο από τις επιθέσεις, είχαν παρουσιαστεί μεταμφιεσμένοι. Ως “Αστυνομικοί”, στην επίθεση στα γραφεία Τ.Ο. Δυτικής Αττικής στον Ασπρόπυργο και τραυμάτισαν βαρύτατα τέσσερα άτομα που ήταν στο χώρο, τον Ιούνιο του 2017, με την «Ταξιαρχία Σαχζάτ Λούκμαν» να αναλαμβάνει την ευθύνη. Ενώ ντυμένοι ως “συνεργείο του Δήμου” στις αρχές Νοεμβρίου, εμφανίστηκαν στην πυροδότηση εμπρηστικού μηχανισμού στα γραφεία του κόμματος στην οδό Δηλιγιάννη, για να μην κινήσουν υποψίες για την χρήση της εξωτερικής σκάλας.

Οι ιδιοι δράστες ταυτοποιήθηκαν και σε επίθεση των γραφείων του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» (21/05-01.50), στη συμβολή των οδών Πινδάρου 14 και Αρχαίου Θεάτρου, στις Αχαρνές Αττικής, με πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού – εμπρηστικού μηχανισμού (Α.Ε.Ε.Μ.), και είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό των γραφείων. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ταξιαρχία Ντουρρούτι».

Η ίδια οργάνωση, με πανομοιότυπο τρόπο δράσης και μοναδική διαφοροποίηση ως προς το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της, έχει αναλάβει την ευθύνη για τέσσερις ακόμη ενέργειες :

  • επίθεση σε βάρος κεντρικών γραφείων του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», επί της Λ. Μεσογείων 131, στην Αθήνα Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 09:35′ ώρα της 31-03-2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας»,
  • επίθεση σε βάρος, μελών της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής του ιδίου πολιτικού κόμματος, επί της οδού Μετεώρων στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 18:45′ ώρα της 14-06- 2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Σαχζάτ Λούκμαν»,
  • επίθεση σε βάρος οχημάτων μέλους της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικών Προαστίων του ιδίου πολιτικού κόμματος, επί της οδού Δωδεκανήσου 120 στην Πετρούπολη Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 04:00′ ώρα της 17-10-2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Abd Elsalam» και
  • επίθεση σε βάρος των εγκαταστάσεων της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής του ιδίου πολιτικού κόμματος, επί της οδού Μετεώρων στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 02:17′ ώρα της 11-02-2019, με την ονομασία «Ταξιαρχία Petrit Zifle».

Οι κατηγορίες:

  • τρομοκρατικών πράξεων κατά συναυτουργία,
  • τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης,
  • βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης,
  • απλής σωματικής βλάβης,
  • επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και βαριά σωματική βλάβη και
  • φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, όπου το αντικείμενο της είναι πράγμα που χρησιμεύει για κοινό όφελος.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης έγιναν έρευνες σε οικίες, κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάρτες μνήμης, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων τύπου usb, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim κ.α.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να εξακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες συναφείς ενέργειες.