Οικογένεια Ινδαρές: Αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Προτίθενται να μηνύσουν τούς Αστυνομικούς της ΕΚΑΜ

Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και οποιαδήποτε σχέση με την κατάληψη της οδό Ματρόζου στο Κουκάκι ο σκηνοθέτης και οι γιοι του.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, η τετραμελής οικογένεια βγήκε στα παράθυρα του σπιτιού της, για να δει τι συνέβαινε, ενω ήταν σε ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση (18/12-06.30) εκκένωσης των τριών καταλήψεων στο Κουκάκι, όταν τους χτύπησαν το κουδούνι Αστυνομικοί και τους ζήτησαν να περάσουν στη γειτνιάζουσα κατάληψη. Ο 55άχρονος  Δημήτρης Ινδαρές, ρώτησε αν έχουν ένταλμα και αν παρίσταται Εισαγγελέας, σύμφωνα με την υπεράσπιση για να λάβει αρνητική απάντηση, και τον ίδιο να τους αρνείται τη είσοδο.

Λίγο αργότερα από την ταράτσα τους, η οικογένεια του σκηνοθέτη σύμφωνα με την υπεράσπιση, άκουσαν ποδοβολητό και ανέβηκαν και οι τέσσερις αντικρίζοντας την παρουσία Αστυνομικών. Σύμφωνα με εκτίμηση που παραθέτει η υπεράσπιση οι Αστυνομικοί είχαν ανέβει από τη σιδερένια εξωτερική σκάλα (υπηρεσίας) από το κτίριο της κατάληψης που γειτνιάζει (μεσοτοιχία) με την οικία τους. Κατά την υπεράσπιση, οι Αστυνομικοί επιτέθηκαν και χτύπησαν βάναυσα τον Δημήτρη Ινδαρέ και τους δύο γιου, τους ακινητοποίησαν και τους χειροπέδησαν. Στη διαμαρτυρία της μητέρας, κατά την υπεράσπιση, αστυνομικός φέρεται να της απάντησε ότι, θα την πετάξει από τη σκάλα. Η υπεράσπιση σημειώνει ότι ενώ είχαν συλληφθεί οι τρείς άνδρες της οικογένειας – πατέρας και δύο γιοι- Στο χώρο μετέβη Εισαγγελέας για να επιτηρήσει την αστυνομική έρευνα στην οικία της οικογένειας Συ ο ενδεχόμενο να είχαν καταφύγει στο εσωτερικό της καταληψίες,  χωρίς να εντοπίσουν άλλη παρουσία και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και δύο γιοι του, 23 ετων φοιτητής και 26άχρονος ασκούμενος δικηγόρος, μέσω της υπεράσπισή τους δηλώνουν ότι, δεν σχετίζονται με την κατάληψη ή τους καταληψίες. Παράλληλα καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν από τους Αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους ενώ προτίθενται να τους υποβάλουν μήνυση για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία, σύμφωνα με το συνήγορό τους, Θοδωρή Μαντά.

Το πρωί της Πέμπτης (19/12) αναμένεται με τη σε βάρος τους ποινική δικογραφία οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.