Στον Ανακριτή ο Υπαρχιφύλακας για τη διπλή δολοφονία της πρώην συζύγου του και της φίλη της

Στον ανακριτή παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 35άχρονος Υπαρχιφύλακας της Τροχαίας για το διπλό έγκλημα που διέπραξε σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του και της φίλης της

Ο Υπαρχυφύλακας της Τροχαίας Γιώργος Λιανός, 35

Ποινική δίωξη γιαανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και οπλοχρησία, άσκησε ο Εισαγγελέας στον 35άχρονος Υπαρχιφύλακα της Τροχαίας,  ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε  την εν διάσταση σύζυγό του Πολυξένη Μπέδρου και την φίλη της Σοφία (Ντεπυ) Σαββίδου.  Κατά την παραμονή του στην Ασφάλεια, έδειχνε να ακροβατεί στην πραγματικότητα και ένα δικό του κόσμο μαύρο και σκοτεινό όπως οι σκέψεις που τον οδήγησαν στο διπλό έγκλημα, στον υπαίθριο χώρο του σούπερ μαρκετ στην Κάτω Κηφισιά.

Ο 35χρονος Υπαρχιφύλακας,Γιώργος Λιανός  φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του Εισαγγελέα,  όσα και στην προανακριτική του απολογία στους Αστυνομικούς της Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για τη σύζυγό του και τη φίλη της. Απέδωσε την αντίδρασή του, στην απόφαση της εν διαστάσει συζύγου του, να απομακρύνει τα δύο ανήλικα παιδιά τους, 5 και 8ετών στη γενέτειρά της με τους γονείς της στη Θήβα, με τον ίδιος να μην έχει επαφή μαζί τους. «Είχε δημιουργήσει παρέες, έκανε τη ζωή της. Πήρα την απόφαση ότι δεν μπορούσα να αντέχω να μη βλέπω τα παιδιά μου», φέρεται να ομολόγησε λίγε ώρες μετά το διπλό έγκλημα και περιέγραψε την πράξη του, ως κατ ομολογίαν δράστης της διπλής δολοφονίας των δύο γυναικών.

«Δεν άντεχα να μην βλέπω άλλο τα παιδιά μου. Τα είχε στείλει στην Θήβα», φέρεται μεταξύ άλλων να περιγράφει στην απολογία του ο 35χρονος Υπαρχιφύλακας της Τροχαίας, μετά τη σύλληψή του. «Πήρε τα παιδιά μου, τα πήγε στους γονείς της στη Θήβα, τα άφησε και αυτή έκανε τη ζωή της. Δεν άντεχα να το ζω αυτό. Όποτε της έκανα κρούσεις να δω τα παιδιά, ή να τα πάρω για λίγο ήταν πάντα αρνητική»,  υποστηρίζει ο Υπαρχιφύλακας, ενώ για τη φίλη της τέως συζύγου του, μητέρα ενός 5άχρονου, ισχυρίστηκε ότι, «της έβαζε λόγια, και την επηρέαζε». Όλο αυτό, του ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο και τον φόρτισε ψυχολογικά, καθώς και οι ευθύνες που ένιωθε για την οικογενειακή του κατάσταση, με τον ίδιο σε σύγχυση και ο Αρχιφύλακας της Τροχαίας, έγινε δολοφόνος για τις δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστηρίζει ο 35άχρονος Υπαρχιφύλακας , είχε πάρει απόφαση να βάλει τέλος στο οικογενειακό του αδιέξοδο -όπως το προσδιόριζε ο ίδιος- καθώς όπως ανέφερε δε μπορούσε να είναι άλλο μακριά από τα παιδιά του. Το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο μετά τις 18.30 βρέθηκε στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων επί της Αχαρνών 80 και 1ης Μαίου, στην Κάτω Κηφισιά, ενώ το κατάστημα βρισκόταν σε λειτουργία και αρκετοί δημότες πραγματοποιούσαν τις αγορές τους. Όπως προέκυψε από μαρτυρίες, αρχικά ο 35χρονος Υπαρχιφύλακας της Τροχαίας, μπήκε στο σούπερ μάρκετ και αναζητούσε τη σύζυγό του. Ήταν γνώριμος στους συναδέλφους της πρώην συζύγου του, καθώς πήγαινε τακτικά στο χώρο της εργασίας της και δημιουργούσε προβλήματα μιας και η Πολυξένη Μπέρδου ήταν αυτή που τον είχε διώξει από κοντά της. Ο ίδιος φέρεται να περιέγραψε και τις προσπάθειες που είχε κάνει ο ίδιος για επανασύνδεση με την τέως σύζυγός του, χωρίς θετική εξέλιξη όπως την ήθελε ο ίδιος. Μόλις τις εντόπισε μέσα στο αυτοκίνητο, πλησίασε, άνοιξε την πόρτα και πυροβόλησε με το πιστόλι των 9mm που κατείχε. Από το χώρο το κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής περισυνελλεξε 26κάλυκες και 5βολιδες. Σύμφωνα με την αυτοψία του ιατροδικαστή οι δύο γυναίκες έφεραν πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι το λαιμό και το θώρακα.

Ο 35άχρονος Υπαρχιφύλακας, είχε εισαχθεί στην ΕΛ.ΑΣ το 2007, και Υπηρετούσε σε Τμήμα Τροχαίας της ΒορειοΑνατολικής Αττικής, χωρίς να έχει απασχολήσει υπηρεσιακά για το οτιδήποτε, ενώ και στα ψυχομετρικά τέστ στα οποία είχε υποβληθεί είχε αξιολογηθεί ικανός. Όσοι τον γνώριζαν και οι συνάδλεφοί του, έχουν καταθέσει ότι «Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα», ωστόσο ο 35άχρονος Υπαρχιφύλακας κατά την παραμονή του στην Ασφάλεια, έδειχε να ακροβατεί στην πραγματικότητα και ένα δικό του κόσμο μάυρο και σκοτεινο όπως οι σκέψεις που τον οδήγησαν στο διπλό έγκλημα, στον υπάιθριο χώρο του σουπερ μαρκετ στην Κατω Κηφισιά.