“Σε ποια χώρα του κόσμου, όπως το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπουργέ;”..

Σκεψεις και προβληματισμοί Αστυνομικού στην ανάγνωση του μηνύματος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς το ένστολο προσωπικό

“Διαβάζοντας με προσοχή το μήνυμα του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη προς το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας,μήνυμα του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη προς το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, πλημμυρίζοντας από αισθήματα συγκίνησης έρχεται κατόπιν η στιγμή των απορροιών.
Σε ποια Αστυνομία του κόσμου, τα Σωματεία των Αστυνομικών αντικαθιστούν την κρατική – υπηρεσιακή πρόνοια για τους συναδέλφους τους, διαθέτοντας σε αυτούς τα όποια υλικά κατέστη δυνατόν εν μέσω πανδημίας να εξασφαλίσουν ή μεσολαβώντας για διενέργεια απολυμάνσεων κτηριακών εγκαταστάσεων και Αστυνομικών υπηρεσιών και οχημάτων. Σε ποια Αστυνομία του κόσμου τα Σωματεία των Αστυνομικών ασκούν πιέσεις στη διοίκηση για να ενεργήσει τη διανομή απαραίτητου υλικού για την προστασία των συναδέλφων τους; Σε ποια Αστυνομία του κόσμου και σε αντίστοιχες συνθήκες οι Αστυνομικοί θα αναζητούσαν ματαίως ένα μνημόνιο ενεργειών αναλόγως την κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζουν; Στο νοσηλευτικό προσωπικό ή στους γιατρούς συμβαίνει κάτι ανάλογο με τα δικά τους σωματεία ή ενεργεί το κράτος; Στην Ιταλία ,Γερμανία κτλ τα σωματεία των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας παρέχουν αυτά στο προσωπικό τα απαραίτητα υλικά για την προστασία τους; Μάλλον όχι..
Σε ποια χώρα του κόσμου το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας μεριμνάει κατά μόνας για την προμήθεια υλικών, τα οποία θα του παράσχουν την όποια προστασία ώστε να μη νοσήσει, ερχόμενοι καθημερινά σε επαφή με δεκάδες ίσως και εκατοντάδες συναδέλφους και πολίτες. Σε ποια χώρα του κόσμου οι Αστυνομικοί δεν θα είχαν εφοδιαστεί από την υπηρεσία τους με μάσκες, γάντια, υγρά αντισηπτικά, ολόσωμες φόρμες και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο από τους επιστήμονες, ώστε να προφυλαχθούν από τη νόσο τόσο οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές τους. Σε ποια χώρα του κόσμου οι Αστυνομικοί οι οποίοι ενδεχομένως νοσήσουν, θα παραμείνουν σε καραντίνα στην οικία τους, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόβλεψη τόσο για τους συναδέλφους τους όσο και τους πολίτες με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή. Σε ποια Αστυνομία του κόσμου οι συνάδελφοι θα αναζητούν ελάχιστες ποσότητες δεξιά και αριστερά, των απαραίτητων για την προστασία τους υλικών, αγοράζοντας αυτές από το υστέρημά τους και διαθέτοντας τα πολύτιμα αυτά υλικά σε όλους τους συναδέλφους τους. Σε ποια χώρα με αντίστοιχες συνθήκες να επικρατούν, οι Αστυνομικοί φυλούν τα σύνορά στερούμενοι αντιασφυξιογόνων μασκών και άλλων υλικών, άκρως απαραίτητων για την εκτέλεση της αποστολής τους και προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας. Σε ποια χώρα του κόσμου αξιωματικοί διατάζουν Αστυνομικούς εν μέσω πανδημίας να εκτελούν μεταγωγές υπόπτων κρουσμάτων για κωροναιό, άνευ λήψεως των προβλεπόμενων μέτρων αυτοπροστασίας ή διενέργεια συνεργείων ελέγχων και βεβαιώσεων τροχονομικών παραβάσεων; Σε ποια χώρα του κόσμου εκλεγμένοι εκπρόσωποι και υπηρέτες του κυρίαρχου λαού αδειάζουν τα ράφια από τα σούπερ μάρκετ την ώρα που οι ίδιοι αφήνουν εκτεθειμένους και στο έλεος του θεού τους Αστυνομικούς ζητώντας τους να δείξουν υψηλό φρόνιμα εν μέσω πανδημίας , εξωτερικών και εσωτερικών ακραίων απειλών. Συμβαίνει κάτι ανάλογο και για τους εργαζόμενους της Βουλής των Ελλήνων τους Βουλευτές, υπηρέτες του ελληνικού λαού; Αναλαμβάνουν και για αυτούς δράση τα σωματεία τους αντικαθιστώντας την πολιτεία;
Δυστυχώς στο μήνυμα του υπουργού δεν απαντάται κανένα από τα παραπάνω ερωτήματα.
Αυτό που κρίνεται αναγκαίο τις στιγμές αυτές είναι να παραμείνουμε όλοι οι συνάδελφοι ενωμένοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο έχοντας κατά νου ότι : η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Το σωματείο θα αποτελεί, πάντοτε και ακόμη περισσότερο σήμερα, ασπίδα προστασίας για όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους”, καταλήγει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Βοιωτίας, Ζαχος Καρακώστας.