Στον Ανακριτή το κύκλωμα των εκβιαστών με τα… “μεσιτικά”

Ενώπιον του Ανακριτή μετα την 48άωρη προθεσμία που ελαβαν προκειμένου να απολογηθούν, μετήχθησαν οι τρεις ως μέλη κυκλώματος εκβιαστών για.. τις “μεσιτείες” ακινήτων.

Ο 46άχρονος Α.Γερολυμάτος ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και σχολής μικτών πολεμικών τεχνών, φέρεται να είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να εντόπιζε άτομα για την “ανάθεση” απειλών και εκβιασμών ο οποίος αναλάμβανε τη διαμεσολάβηση για αγοραπωλησίες ακινήτων, και απαιτούσε εκβιαστικά τις “μεσιτείες”..

Ως “καθοδηγητής” της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ο 69άχρονος “μεσίτης” (απο το 1997 διατηρούσε μεσιτικό γραφείο στο Ίλιον) Αχιλλέας Πέτρας, πρώην εργαζόμενος και συνδικαλιστής της ΔΕΗ- έλαβε σύνταξη το 2004- και υποψήφιος Δήμαρχος (1990) στο Δήμο Ιλίου– Δυτικής Αττικής, είχε επιχειρήσει να είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου, το 2010 ως επικεφαλής της «Κίνησης Πολιτών», ωστόσο τελευταία στιγμή απέσυρε την υποψηφιότητά του. Όπως διακριβώθηκε κατα την Αστυνομική προανάκριση τα τελευταία τρια χρονια, ο “μεσίτης” δεν διέθετε άδεια λειτουργίας για το γραφείο του, ενώ προέκυψαν και πλήθος φορολογικών παραβάσεων.

Ενώ ως «τηλεφωνητής», ο 49άχρονος πελάτης γυμναστηρίου, επικοινωνούσε με αγοραστές, πωλητές, εργολάβους και μεσίτες, με απειλές κατά της ζωής και των μελών των οικογενειών τους και ανατινάξεις περιουσιακών τους στοιχείων, αν δεν τους.. κατέβαλλαν την «μεσιτεία».  Στη συνέχεια ο 49άχρονος, επικοινωνούσε με τον “μεσίτη” και το γιο του τραγουδιστή, προκειμένου να τους ενημερώνει για τις εξελίξεις.

Στο κύκλωμα αποδίδεται η ανατίναξη αυτοκινήτου κατασκευαστή- μεσίτη ακινήτου στο Περιστέρι (16/12), ώστε να τον πιέσουν να τους καταβάλει χρηματικό ποσό που απαιτούσε εκβιαστικά το κύκλωμα, με το θύμα να τους εχει καταβάλει #€7.000 στους εκβιαστές, ενώ και ο αγοραστής του ακινήτου τους ειχε καταβάλει #€4.000.

Ενώ σε άλλη υπόθεση το 2010, ο 69άχρονος μεσίτης-εκβιαστής είχε υποβάλλει αγωγή σε πολιτικό μηχανικό, διεκδικώντας “μεσιτεία”, χωρίς να έχει μεσολαβήσει για την πώληση του ακινήτου. Με απειλές και εκβιασμούς, το θύμα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ένας βασικός μάρτυρας, με αποτέλεσμα να επιδικαστεί χρηματικό ποσό υπέρ του “μεσίτη”, το οποίο και κατέβαλλε ο πολιτικός μηχανικός για να μην ασκήσει έφεση. Ενώ αντίστοιχη υπόθεση εκβιασμού καταγράφηκε και το 2006 και συνολικά έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις εκβιασμών.

Τη διερεύνηση της καταγγελίας ανέλαβε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και προχώρησε στις συλλήψεις (22/12), του 46άχρονου και τον 69άχρονο σε Κυψέλη και Ίλιον, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, απειλές, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οπλοκατοχή και παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

 Στο σπίτι και το γραφείο του 69άχρονου Αχ. Πέτρα, κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, #€1.350, μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, πλήθος σημειώσεων και εγγράφων σχετιζόμενων με μεσιτείες. Στο σπίτι του 49άχρονου κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρέπλικα, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer), ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, ένα καπνογόνο,  ένα μεταλλικό αστέρι πολεμικών τεχνών, ενώ στο σπίτι του 46άχρονου Α.Γερολυμάτου, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ και δύο κινητά τηλέφωνα.