Οι διάλογοι των εκβιαστών της “μεσιτείας”

«Αν δεν δώσει τα λεφτά το λαμόγιο ο άντρας του, θα απαγάγω την κόρη, θα τη δώσω στους Πακιστανούς«..
Απειλές απαγωγής, εξόντωσης και ανατινάξεων, εξαπέλειαν τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών στα θύματά τους, για να λάβουν εκβιαστικά “μεσιτεία” από την αγοραπωλησία ακινήτων που δεν είχαν μεσολαβήσει.

Το προς πώληση διαμέρισμα του 4του ορόφου σε πολυκατοικία στο Ίλιον είχε δύο υποψήφιους  αγοραστές τους οποίους αρχικά εκπροσωπούσε το “μεσιτικό” του 69άχρονου. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου φέρεται να είχε δώσει προφορικό λόγο στον έναν ενδιαφερόμενο αγοραστή ενώ ο δεύτερος απευθύνθηκε σε άλλο μεσιτικό γραφείο και ύστερα απο επαφή με τον γιο του ιδιοκτήτη υπέγραψαν συμφωνητικό, κατέβαλλε το ποσό κι απέκτησε το ακίνητο.

Ο 69άχρονος Αχιλλέας Πέτρας, έκρινε ότι ο ιδιοκτήτης του χρωστά περί τις #€42.000 ανέθεσε την δουλειά στον «Αποστόλη»..

Το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου ο «Αποστόλης» τηλεφωνούσε από καρτοτηλέφωνα της Κυψέλης στα θύματα και τα απειλούσε.

Στις 2 Οκτωβρίου 2016, ο 49άχρονος “Αποστόλης”, που είχε αναλάβει χρέη «τηλεφωνητή» από τον 46άχρονο Α.Γερολυμάτο, επικοινωνεί με τη σύζυγο, κατασκευαστή να πείσει τον άντρα της να τους παραδώσει τα χρήματα που εκβιαστικά απαιτούσαν.
«Αν δεν δώσει τα λεφτά το λαμόγιο ο άντρας του, θα απαγάγω την κόρη, θα τη δώσω στους Πακιστανούς και να δω πως θα τη βρείτε μετά. Και τον άντρα του αν τον βρεις, δεν θα τον αναγνωρίζεις. Αν δεν πάτε μέχρι αύριο το απόγευμα τα λεφτά στο γραφείο του Π……, μετά θα αρχίσουν τα παρατράγουδα» καταγράφεται στις συνακροασεις της Ασφάλειας.

Το θύμα κατέβαλλε #€7.000 στον 69άρονο “μεσίτη”, ενώ επιπλέον #€4.000 πατέδωσε ο αγοραστής του ακινήτου.

Στις 24 Οκτωβρίου, επικοινωνεί με τον κατασκευαστή άλλου ακινήτου, «Θα πάθεις ότι έπαθε ο Γ… ο συνάδελφός σου», με υπονοούμενα για την υπόθεση του άλλου κατασκευαστή, ενω σχεδόν 15ημερες αργοτερα (08/11) επικοινωνεί με τον γιο του κατασκευαστή, «Αποστόλης λέγομαι. Με ενημέρωσε ότι είχες την καλή πρόθεση να τακτοποιήσεις την οφειλή. Εγώ έχω αγοράσει το χρέος και είναι στα δικά μου χέρια. Έδωσα κάποια χρήματα και έχω τιμολόγια αγοράς του χρέους. Εάν μέχρι την Παρασκευή, 11-11-2016 και ώρα 20:00, δεν δώσεις 9.000 ευρώ στο γραφείο, θα υπάρχουν συνέπειες στον πατέρα σου».
Στην άρνηση των κατασκευαστών, στο αυτοκίνητο του κατασκευαστή (16/11) σταθμευμενο στο Περιστέρι σημειώνεται έκρηξη. Ο γιος του τραγουδιστή Α.Γερολυμάτος, επικοινωνεί την επόμενη κιολας ημέρα με τον 49άχρονο, και τον προτρεπει να συνεχίσει τις απειλές στον κατασκευαστή.
«Εάν δεν πας τα λεφτά μέχρι αύριο το βράδυ 20:00 εκεί που ξέρεις, θα πάρω 20:01 τηλέφωνο και μετά οι συνέπειες. Είδες τι έπαθες; Τώρα θα σου ρίξω βόμβα στο μπαλκόνι, είναι πιο εύκολη η πρόσβαση ή θα ρίξω δύο σφαίρες στα πόδια του Παντελή», ακούγεται σε νόμιμες συνακροάσεις της Ασφάλειας ο “τηλεφωνιτής” (17/12).
Στις 18 Νοεμβρίου, ο 49χρονος επικοινωνεί εκ νεου με τον γιο του κατασκευαστή: «Παντελάκο; Αν δεν πάει τα λεφτά ο πατέρας σου, δέκα χιλιάρικα 20:00 ώρα στο γραφείο, θα σας τινάξω το σπίτι ή θα σας σπάσω τα γόνατα ή θα φας τρεις σφαίρες εσύ. Και πηγαίνει και μιλάει με την μανικιουρίστα. Σας παρακολουθούμε δέκα μέρες».

Οι καταγεγραμμένες συνομιλίες περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματισθεί απο το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής στις οποίες αποπτυπώνονται απειλές και εκβιασμοί σε βάρος των θυματων, ώστε να καταβάλουν στα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών….τις “μεσιτείες” που αξίωναν.