Γιος λαϊκού βάρδου, σε κύκλωμα εκβιαστών

Απειλές κατά της ζωής, εμπρησμούς και ανατινάξεις, και απαγωγες χρησιμοποιούσε ως απειλή κύκλωμα εκβιαστών, στο οποίο συμμετείχε γιος λαϊκού τραγουδιστή.

Κύκλωμα εκβιαστών στα “θεμέλια της μεσιτείας” εξάρθρωσαν Αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς τα μέλη του, ασκούσαν πιέσεις με απειλές σε βάρος αγοραστών / πωλητών και μεσιτών ακινήτων, προκειμένου “συνεργαζόμενος” μεσίτης να λάβει εκβιαστικά τη «μεσιτεία» ανεξαρτήτως αν είχε μεσολαβήσει στην πώληση του ακινήτου
Η εγκληματολογική οργάνωση των “μεσιτών ακινητων” ευθύνεται για την ανατίναξη αυτοκινήτου κατασκευαστή-πωλητή ακινήτου (16/11), προκειμένου να τους καταβάλει χρηματικό ποσό που απαιτούσε το κύκλωμα. Το θύμα υποχθρεωθηκε και παρέδωσε #€7.000 στους εκβιαστές, ενώ παράλληλα και ο αγοραστής του ακινητου τους ειχε καταβαλλει #€4.000.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, “Αρχηγός” του κυκλώματος, είναι ο 65άχρονος μεσίτης, πεθερός του 46άχρονου -γιου του γνωστού τραγουδιστή-, ο οποίος αναλάμβανε διαμεσολάβηση για αγοραπωλησίες ακινήτων. Στις αντιστάσεις των θυμάτων, με τηλεφωνικες απειλές και δια ζώσης, ο 46άχρονος γιος του λαϊκού τραγουδιστή, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και σχολής πολεμικών τεχνών, φέρεται σε ρόλο «εισπράκτορα» απαιτούσε εκβιαστικά την “προμήθεια” της αγοραπωλησίας. Στην υπόθεση εμπλέκεται επίσης 49άχρονος, πελάτης του γυμναστηρίου, ο οποίος επικοινωνούσε με αγοραστές, πωλητές, εργολάβους και μεσίτες, ασκούσε τηλεφωνικά πείσεις και με απειλές για τις ζωές τους, και μελών των οικογενειών τους και της ιδιοκτησίας τους- ανατινάξεις περιουσιακών τους στοιχείων- απαιτούσε να ρου καταβάλουν την «προμήθεια».  Στη συνέχεια, επικοινωνούσε με το “μεσίτη” και τον γιο του τραγουδιστή, προκειμένου να τους ενημερώνει για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό κατα την ερευνα, σε άλλη υπόθεση το 2010, ο 65άχρονος “μεσίτης” είχε υποβάλλει αγωγή σε αγοραστή- (αντίστοιχη υποθεση ειχε απασολήσει και το 2006) διεκδικώντας την μεσιτεία, παρότι δεν είχε μεσολαβήσει για την πώληση του ακινήτου. Με απειλές και εκβιασμούς, ο αγοραστής δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, και το ποσό επιβιβάστηκε υπέρ του μεσίτη, το οποίο και κατέβαλλε το θύμα του εκβιασμού.

Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, απειλές και εκρήξεις, μετήχθησαν (23/12) στον Εισαγγελέα από τον οποίο ζητησαν κι ελαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στον Ανακριτή (27/12).